Eski Japonya Basbakani Abe'nin Cenazesi Tokyo'ya Getirildi

Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe’nin cenazesi Japonya’nin baskenti Tokyo’daki evine getirildi. Abe için Sali günü bir cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe’nin seçim konusmasi yapmak üzere bulundugu Nara kentinde ugradigi silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmesinin ardindan cenazesi ülkenin baskenti Tokyo’daki evine getirildi.

Nara’daki hastaneden dün ayrilan cenaze araci Abe’nin naasini Shibuya semtindeki ikametine ulastirdi. Abe için Sali günü yakinlari ve ailesinin katilacagi bir cenaze töreni düzenlenecegi ögrenildi.

Sorusturmadan yeni detaylar

Eski Japonya Basbakani Abe’nin katil zanlisi hakkinda yürütülen sorusturmada yeni detaylara ulasildi. 41 yasindaki saldirgan Tetsuya Yamagami’nin polisteki ifadesinde, kullandigi silahi birbirine bantla yapistirilmis 2 borudan yaptigini ve 6 borudan meydana gelen daha ölümcül bir versiyonunu da ürettigini söyledigi ögrenildi. Ayrica "bomba yapmaya çalistigini" itiraf eden zanlinin, Abe’yi önceki seçim konusmalarinda da öldürme niyetiyle takip ettigi ancak eylemi gerçeklestirecek firsati bulamadigi belirtildi. Zanlinin beyanlarindan yola çikan polis ekipleri, Yamagami’nin "kasitli olarak mümkün olan en ölümcül atesli silahi yapmaya çalistigi" ihtimali üzerine yogunlasti.

Dünyayi soke eden suikast

Eski Japonya Basbakani Shinzo Abe geçtigimiz cuma günü seçim konusmasi yaptigi Nara sehrinde silahli saldiriya ugrayarak hayatini kaybetmisti. Dünyayi soke eden suikastin zanlisinin annesinin iflasindan sorumlu tuttugu bir dini gruba olan yakinligi nedeniyle Abe’ye saldiri gerçeklestirdigini söyledigi ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA