Meksika'dan ABD'ye 3 Bin Kisilik Yeni Göçmen Kafilesi Yola Çikti

Meksika’da en az 3 bin kisilik yeni bir göçmen kafilesi ABD’ye dogru yola çikti.

Meksika'dan ABD'ye 3 Bin Kisilik Yeni Göçmen Kafilesi Yola Çikti


Meksika’nin Chiapas eyaletinde yer alan Tapachula sehrinden çogunlugu Venezuela ve Orta Amerikali göçmenlerin olusturdugu kafile, bu sabah erken saatlerde yola çikti. ABD’ye dogru yola çikan göçmenler, ilk etapta yürüyerek 42 kilometre uzakliktaki Meksika’nin Huixtla sehrine ulasmak istediklerini belirtti.

Göçmenler, Meksikali yetkililerden ABD sinirina dogru yolculuklarinda ülkede yasal seyahat etmelerini saglayan izin belgeleri ile vize talep ettiklerini ifade etti.

Su ana kadar 25 kilometre yürüyerek Huehuetan kentine ulasan göçmen kafilesine, Meksikali güvenlik güçleri herhangi bir müdahalede bulunmadi.

Meksikali yetkililer, Huehuetan kentinde Ulusal Göç Enstitüsü ve Ulusal Muhafizlarin hazir bulundugunu ve göçmenlerle ilk diyalogun kurulmasi için çalisacaklarini ifade etti.



Meksika’da en son 24 Haziran’da 4 binden fazla göçmenden olusan bir kafile Tapachula sehrinden yola çikmisti. Geçtigimiz pazartesi günü ABD’nin Texas eyaletinde yer alan San Antonio sehrinde 67 göçmen bir tirin kasasinda kilitli halde terk edilmis, 39 santigrat dereceyi asan sicak hava sartlari nedeniyle tirin kasasinda mahsur kalan göçmenlerden 53’ü hayatini kaybetmisti. Olay sonrasi ABD, Meksika, Guatemala ve Hondurasli yetkililer bir araya gelerek, göçmen kaçakçiligiyla mücadele için ortak çalisma karari almisti.
Kaynak: İHA