Almanya'da Terör Örgütü PKK 16 Milyon 700 Bin Euro Haraç Topladi

Almanya’nin iç istihbarat birimi Federal Anayasa Koruma Teskilati (BfV) tarafindan yayinlanan raporda, terör örgütü PKK 2021 yilinda bagis kampanyasi adi altinda Almanya’da tahmini olarak 16 milyon 700 bin euro toplayarak bir yil öncesine kiyasla daha fazla haraç topladigi ifade edildi.

Almanya'da Terör Örgütü PKK 16 Milyon 700 Bin Euro Haraç Topladi


Almanya’nin iç istihbarat birimi Federal Anayasa Koruma Teskilati (BfV), yayinladigi 2021 yili raporunda, terör örgütü PKK’ya genis yer verdi. Baskent Berlin’de düzenlenen basin toplantisinda açiklanan raporda, PKK’nin terör örgütü listesinden çikarilmadigi ve çalismalarini yürütmeye devam ettigine vurgu yapildi.

Almanya’da 2021’de PKK 16 milyon 700 bin euro haraç topladi

PKK’nin Almanya’da “Kürt halkinin tek temsilcisi olma iddiasi” ile propaganda faaliyetleri yürüttügü vurgulanan raporda, 2021 yilinda bagis kampanyasi adi altinda tahmini olarak 16 milyon 700 bin euro toplayarak bir yil öncesine kiyasla daha fazla haraç topladigi ifade edildi. BfV Baskani Thomas Haldenwang yaptigi açiklamada, terör örgütünün Avrupa genelinde topladigi haraç miktarinin 30 milyon euroyu astiginin tahmin edildigini belirterek, PKK’nin topladigi paralari Türkiye’de terörün finansmaninda kullandigini aktardi.

PKK’nin Almanya’daki Türk hedeflerine yönelik eylemlerin yapilmasi tehdidinin de sürdügü belirtilen raporda, 2013’den günümüze kadar Almanya’dan 295 kisinin PKK saflarina katilmak üzere Ortadogu ülkelerine gittikleri ve 30’unun bu bölgelerde öldükleri, 150 kisinin de Almanya’ya geri döndügü aktarildi.

Almanya’da 14 bin 500 PKK üyesi var

Almanya’da PKK’nin 4 saha, 9 eyalet ve 31 bölgeye ayrildigi ve bunlarin basinda bir elebasinin bulundugu aktarilan raporda, Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulundugu belirtilerek, Almanya’daki asirilik yanlisi yabanci örgütler arasinda en fazla üyeye sahip oldugu belirtildi.

Siddet PKK için stratejik bir seçenek

Raporda, siddettin PKK ideolojisinde stratejik bir seçenek olmaya devam ettigi ifadelerine yer verilirken, PKK’nin Almanya’da ana faaliyetleri örgüte lojistik ve mali destek saglanmasi, yeni üye kazanma ve propaganda amaçli miting ve etkinlik düzenlemek olarak özetlendi.

“PKK, uluslararasi bir terör örgütüdür”

Alman Içisleri Bakani Nancy Feaser ise yaptigi açiklamada, “PKK, uluslararasi bir terör örgütüdür” ifadesini kullanarak, terör örgütü ile mücadelenin devam edecegini aktardi.
Kaynak: İHA