Türk Dünyasi Günleri, Kiraç Konseriyle Eglencenin Zirvesine Çikti

Kastamonu Belediyesi tarafindan organize edilen Türk Dünyasi Günleri’nde ünlü sanatçi Kiraç, sevenleriyle bulustu. Ay-yildizli hirkasi ile sahneye çikan Kiraç, Milli Mücadele’nin çok anlamli yerlerinin basinda Kastamonu’nun geldigini bildiklerini kaydetti.

Türk Dünyasi Günleri, Kiraç Konseriyle Eglencenin Zirvesine Çikti
Ünlü sarkici Kiraç, Kastamonu Belediyesi tarafindan bu yil 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyasi Günleri’nde sevenleri ile bulustu. Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilen Türk Dünyasi Günleri etkinliginde sahne alan Kiraç, Kastamonulu sevenlerine unutulmaz bir gece yasatti. ‘Endamin Yeter’ sarkisi ile konserine baslayan Kiraç, sevilen sarkilarini Kastamonulular ile birlikte seslendirdi. Konserinde belirli sarkilarda ay-yildizli hirkasini giyen Kiraç, dinleyicilerden büyük ilgi gördü. ‘Kan ve Gül’ sarkisini seslendirdigi anda coskuyu zirveye tasiyan sarkiciya Cumhuriyet Meydanini dolduran tüm Kastamonulular alkislar ve telefonlarin isiklari ile eslik etti. Ara ara yan flüt ile sarkilarina baslayan Kiraç, duygusal anlar da yasatti.

Usta sanatçilari unutmadi

Seyirciler ile ara ara sohbet eden Kiraç, usta sanatçi Baris Manço ve Cem Karaca’yi konserinde unutmadi. Dinleyicilerden interaktif olarak eslik etmelerini rica eden sarkici, Baris Manço’nun ‘Gülpembe’ sarkisini seslendirdikten sonra Cem Karaca’nin ‘Tamirci Çiragi’ sarkisini seslendirdi.

Ayrica Kiraç, ay-yildiz hirkasi ile birlikte ‘Tuna Nehri’ türküsünü seslendirdi. O esnada dinleyiciler, telefonlarinin isiklarini açarak sanatçi Kiraç’i eslik etti ve cosku zirveye tasindi.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, konserde sevilen sanatçiya tesekkür edip çiçek ve plaket takdim etti.

Üç gündür Türk Dünyasi Günleri etkinliginin kendilerini yordugunu fakat Kiraç’in sahneye çikmasiyla yorgunluk yerine yeniden enerji geldigini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Kiraç’i sehrimizde agirlamaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. Seyircilerimiz de Kiraç’i Kastamonu’da görmekten mutlu olmuslardir. Türk Dünyasi Günleri etkinliklerini Kastamonu Belediyesi olarak 21 yildir yapiyoruz. Ama özellikle Türk Devletleri Teskilati kurulduktan sonra Türk Dünyasi Günlerini Kastamonu’da yapalim istedik. Bu bir nevi büyük kurultay oldu. 27 ülkeden katilim oldu. Büyük cosku yasandi. Sanki akrabalar birbirlerini agirlar gibi bir hava vardi. Dolayisiyla biz bundan çok mutlu olduk. Sizler de seref verdiniz. Insallah en kisa sürede tekrar sizi misafir ederiz” dedi.

Kastamonu’da Türk Dünyasi Günleri etkinliginin düzenlenmesi noktasinda MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ile istisare ettiginde çok sevindigini anlatan Baskan Vidinlioglu, “Kastamonu, hem Selçuklunun uç beyi, hem Osmanlinin sancak beyi, Üsküdar’a kadar Kastamonu dedi.

Hem de Milli Mücadelesinin olmazsa olmaz sehri dedi.

Bizler de Serife Bacilara, Halime Çavuslara rahmet olsun, Inebolulu kahraman mandiracilara selam olsun, Hafiz Selman Izbeli’lere selam olsun, ruhlari sad olsun. Türkiye Cumhuriyetini bizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet olsun, bugün burada rahatça bir arada isek Kiraç’in konserini dinleyebiliyorsak rahat bir sekilde su atmosferi idrak edebiliyorsak sehitlerimizin ve gazilerimizin büyük emekleri var. Mekanlari cennet olsun” seklinde konustu.

Türk Dünyasi Günleri etkinliginin Kastamonu’da yapilmasindan dolayi mutluluk duydugunu belirten sanatçi Kiraç ise, “Milli Mücadelede Kastamonu’nun çok çok çok anlamli bir yeri oldugunu zaten bizler biliyoruz. Her Türk genci de umarim bunu iyi anlar. Kastamonu bizim için vazgeçilmez. En önemli degerlerimizden ve en önemli sehirlerimizden bir tanesidir. Kastamonu her zaman kalbimizde özel bir yeri olan yerdir. Ben sehir olarak ta Kastamonu’yu çok seviyorum. Kastamonululari da çok seviyorum. Emektar, çaliskan, isçi, temiz, iyi kalpli insanlardan olusuyor” diye konustu.

Türk Dünyasi Günleri’nin üçüncü gününde Kiraç konseri öncesinde 27 ülkeden gelen Türk Cumhuriyetlerinin dans gösterileri de sahnelendi. Ayrica Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçilarda kendi ülkelerine ait sarkilar seslendirdi.

Konserde sanatçi Atilla Yilmaz da sahne aldi. Konserin sonunda havai fisek gösterileri de geceye renk katti.
Kaynak: İHA