Pakistan'da Hintli Siyasinin Hazreti Muhammed'e Hakaret Etmesi Protesto Edildi

Hindistan Halk Partisi Sözcüsü Nupur Sharma’nin dün Islam dinine ve Hazreti Muhammed’e hakaret etmesinin ardindan Pakistan’da Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokaga inerek Hindistan’i protesto etti.

Pakistan'da Hintli Siyasinin Hazreti Muhammed'e Hakaret Etmesi Protesto Edildi
Hintli siyasinin dün Islam dinine ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e hakaret etmesinin ardindan Pakistan’in Karaçi kentinde Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokaga inerek Hindistan’i protesto etti. Göstericiler, ellerinde pankartlarla ve Hindistan karsiti sloganlar atti.

Hindistan Maslahatgüzari Disisleri Bakanligina çagirildi

Pakistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Hindistan Maslahatgüzari’nin Bakanliga çagirildigi ve söz konusu hareketin kinandigi belirtildi. Açiklamada, "Kendisine bu sözlerin kesinlikle kabul edilemez oldugu ve sadece Pakistan halkinin degil, dünyanin dört bir yanindaki Müslümanlarin duygularini derinden incittigi söylendi" denildi.

Açiklamada ayrica, Hindistan Maslahatgüzari’na Hindistan Basbakani Narendra Modi liderligindeki Halk Partisi’nin (BJP) söz konusu siyasilere karsi aldigi gecikmis ve yersiz disiplin cezalarini esefle karsiladigini ve bu eylemlerin Müslümanlarin çektigi aciyi dindiremeyeceginin iletildigi aktarildi.

BJP Sözcüsü Nupur Sharma, katildigi bir televizyon programinda Islam dinine, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselama ve esi Hz. Ayse’ye yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmis, BJP, dini degerleri asagiladigi gerekçesiyle dün Sharma’yi görevden ihraç etmisti.
Kaynak: İHA