Memur-Sen'den 3600 Ek Gösterge Düzenlemesine Iliskin Açiklama

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, “Ek göstergeleri 3600’ün altinda kalan kamu görevlilerinin Tanzimat yansitma oranlarinda artis yapilmasi beklentileri karsilayacaktir” dedi.

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kabine Toplantisi sonrasi 3600 ek gösterge düzenlemesine iliskin yaptigi açiklama sonrasi basin toplantisi gerçeklestirdi. Ek göstergelere iliskin çalisma ve sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi gibi kazanimlarla 6. Dönem Toplu Sözlesmeyi mutabakatla imzaladiklarini belirten Yalçin, “Toplu sözlesme hükmü geregi 3600 dahil olmak üzere ek göstergelerin düzenlenmesi çalismalarina iliskin ilk toplantiyi, kamu görevlilerinin asli ve tek yetkilisi Memur-Sen Konfederasyonu olarak kamu kurum ve kuruluslariyla ortaklasa 16 Subat 2022 tarihinde gerçeklestirdik. Genelde yetkili Konfederasyonumuz ve hizmet kollarinin tamaminda yetkili olan sendikalarimizin teknik heyetleri ile kamu idaresi arasinda gerçeklestirilen 2 bakanlik ve 12 mutfak çalismasi süresince tekliflerimize iliskin detaylari paylastik, katki ve katilimimizla ek gösterge çalismasinin paydasi ve tarafi olarak süreci etkin bir sekilde yürütmeye ve en erken sekilde tamamlamaya özen gösterdik. Memur-Sen olarak yürüttügümüz çalismalarin, Komisyon görüsmelerinin, Bakanlik nezdinde kurdugumuz temaslarin tamaminda, ek göstergelere iliskin düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasi, gelir dagiliminda adaleti saglamasi, kamu personel sistemi içerisindeki adaletsizligin son bulmasi irademizi gösterdik, bu konudaki kirmizi çizgimizi ve hassasiyetimizi kamu isverenine de kamu bürokrasisine de ilettik. Kamuoyunda hakli beklenti olusturan ek gösterge çalismasinin toplumsal maliyet üretmemesi, is barisinin bozulmamasi, adil ve hakkaniyetli bir sekilde sonuçlanmasi için mesai mefhumu gözetmeksizin kamu isvereni ve siyasi irade ile yogun bir görüsme trafigi gerçeklestirerek sürecin her adiminda takipçisi olduk ve kamuoyunda olusabilecek bilgi kirliliginin de önüne geçtik” diye konustu.

3. Dönem Toplu Sözlesme’de tazminat yansitma oranlarini 15 puan yükselterek emekli ayligi ve emekli ikramiyelerinde artis sagladiklarini vurgulayan Yalçin, “Süphesiz, yakin zamanda düzenlemeye dönüsecek ek göstergelere iliskin bu çalismanin da hem paydasi olan hem toplu sözlesme kazanimi haline dönüstüren hem de 4 unvanin disinda kapsaminin genisletilmesini saglayan yine Memur-Sen’dir. Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan 2018 yilinda 4 unvana yönelik 3600 ek gösterge çalismasinin yapilacagi sözü, bugün Memur-Sen’in çabasi ve iradesi ile 5 milyon 300 bin kamu görevlisini ve emeklisini de kapsayan bir sonuç haline dönüsmüstür” dedi.

Açiklanan çalisma sonrasi ortaya konan tabloyu önemli bir adim olarak gördüklerini ifade eden Yalçin, “Özellikle çalismayi, 4 meslek grubuyla sinirlanmamis olmasi yönüyle önemli görüyoruz. Ayni zamanda, tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini içine alacak sekilde kapsamin genisletilmesi, teklifimizin dikkate alindigini gösteriyor. Tüm kamu görevlilerinin ek göstergesinin 600 puan yükseltilmis olmasi, herkesin ek gösterge düzenlemesinde bir sekilde kendini bulabilmesini saglamistir. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerinin de kapsama dahil edilmesi ilk günden bugüne kadar dile getirdigimiz tekliflerimizin karsilik buldugunu göstermektedir. Ancak, çalismaya iliskin detaylari henüz göremedigimiz için, özellikle ek göstergelerle birlikte tazminat yansitma oranlarinda da artis yapilmasi teklifimizin karsilanmasina iliskin cümle kurmayi erken bulmakla birlikte, Ek göstergeleri 3600’ün altinda kalan kamu görevlilerinin Tanzimat Yansitma oranlarinda artis yapilmasi beklentileri karsilayacaktir” seklinde konustu.

Sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesine iliskin çalismalarin, Memur-Sen’in katilimiyla zaman kaybetmeden baslamasi gerektigi hatirlatan Yalçin, “Süreci ve sonuçlariyla, harcanan emek ve ortaya konan irade yönüyle bu reformist çalisma bir bütün olarak ele alindiginda, bosluklarin giderilmesi ile birlikte ve özellikle tazminat yansitma oranlarinda düzenleme yapilmasi halinde kamu görevlilerinin beklentileri tamamen karsilanacak ve refah seviyelerine olumlu etki edilecektir. Memur-Sen olarak, çalismanin iyilestirmeye açik alanlarinda yapilacak düzenlemeleri bundan sonraki yasama sürecinde takip etmeye devam edecek gerek TBMM ilgili komisyonu gerekse Genel Kurul asamalarinda katki saglamaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA