Kütahya'da Çevre Söleni

Kütahya Valiligi koordinesinde, Kütahya Belediyesi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü is birliginde Çevre Söleni düzenlendi. Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sölen, kortej yürüyüsüyle basladi.

Kütahya'da Çevre Söleni
Vali Ali Çelik, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, protokol üyeleri, gençler ve çocuklar, Valilik önünden Belediyeye yürüdü. Yürüyüse katilan çevreci çocuklar çevre temizligine dikkat çeken pankartlar tasiyarak temiz çevre sloganlari attilar.

Bu yil “Sifir Atik” temasiyla kutlanan Çevre Haftasi çerçevesinde düzenlenen Çevre Söleni’nde, sifir atik yöntemiyle çalisan firmalar ve okullar açtiklari stantlarla yasanabilir dünyanin önemine dikkat çektiler.

Yasanabilir bir çevre için çagrida bulunan Belediye Baskani Alim Isik basta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm vatandaslarin çevre hassasiyetlerini artirmayi, farkindalik olusturmayi ve çevreye olan bakis açisini güçlendirmeyi amaçladiklarini söyledi.



Sifir Atik Projesi hakkinda da katilimcilari bilgilendiren Vali Ali Çelik, “Israfin önlenmesi, olusan atigin azaltilmasi, atiklarin geri dönüsümünün saglanmasi amaciyla Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendinin himayeleri ve öncülügünde 2018 yilinda baslatilan Sifir Atik Projesi çerçevesinde; ilimizde bugüne kadar 10 bin 500 ton atik, kaynaginda ayristirilarak ekonomiye kazandirildi. Bu sayede yaklasik 42 bin adet agaç kesilmekten kurtarildi, 70 bin metreküp su tasarrufu yapildi ve bin 100 ton sera gazi salinimi önlendi” diye konustu.

Stantlari ziyaret eden Vali Çelik, ürünler ve çalismalar hakkinda firma yetkililerinden bilgiler aldi.

Konusmalarin ardindan resim, kompozisyon yarismalarindan dereceye giren ögrencilerin ödüllerini Vali Ali Çelik ile Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik verdi.

Sölen, çocuklarin geri dönüsüm defilesi ve halk oyunu gösterilerinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA