Izmir'de Akaryakit Istasyonu Yakininda Korkutan Yangin

Izmir’in Torbali ilçesinde bir akaryakit istasyonu ile apartman dairesi yakininda bulunan bos arazideki lastikler alev aldi. Çok sayida itfaiye ekibinin müdahalesi ile istasyona ve dairelere siçramadan söndürülerek facianin esiginden dönülen yanginla ilgili sorusturma baslatildi.

Izmir'de Akaryakit Istasyonu Yakininda Korkutan Yangin
Yangin, aksam saatlerinde Alpkent Mahallesi Torbali Fidanligi karsisinda bulunan bos arazideki lastiklerden çikti. Akaryakit istasyonuna ve bir apartmana yakin noktada duran lastiklerden alevlerin yükseldigini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Vatandaslari panige sevk eden ve akaryakit istasyonu ile binaya siçrama ihtimali bulunan yanginla alakali adrese çok sayida polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Apartman sakinleri tahliye edildi

Kisa sürede büyüyen ve binanin dis cephesini tamamen kaplayan dumanlar nedeniyle apartman sakinleri yetkililer tarafindan dairelerinden tahliye edildi. Bu esnada olay yerine gelen çok sayida itfaiye ekiplerince, alevlere müdahale basladi.

Ekiplerin yogun ugraslari neticesinde alevler akaryakit istasyonuna siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü.

Öte yandan, bölgede sogutma çalismalarina geçilirken, facianin esiginden dönülen yanginla ilgili genis çapli sorusturma baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA