Dünya Çevre Günü'nde Çöpkaparlardan Isik Ve Hologram Gösterisi

Istanbul Bogazi’ndaki yüzey atiklarini toplamak için Kadiköy, Karaköy, Eminönü, Asiyan, Ortaköy ve Galataport bölgelerine yerlestirilen çöpkaparlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde isik ve hologram gösterisine imza atti.

Dünya Çevre Günü'nde Çöpkaparlardan Isik Ve Hologram Gösterisi
2020’den bu yana “Temizken Güzel” projesini yürüten Cif, proje dahilinde Istanbul’un temizligine katkida bulunarak, insanlari bu konuda harekete geçmeye tesvik etmeyi sürdürüyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde “Istanbul Bogazi Alarm Veriyor” isimli farkindalik çalismasina imza atan marka, atiklarin toplanmasi kadar gezegenin bu atiklardan elbirligiyle korunmasi mesajini verdi.

Bogaz’da dikkat çeken isik ve hologram gösterisi

Dünya Çevre Günü’nde Kadiköy’de gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda Istanbul Bogazi’ndaki yüzey atiklarini toplamak için Kadiköy, Karaköy, Eminönü, Asiyan, Ortaköy ve Galataport bölgelerine yerlestirilen “Cif Çöpkapar”lardan es zamanli yesil isik yansitilarak Istanbul Bogazi’ndaki kirlilik konusuna dikkat çekildi. Deniz üzerinde düzenlenen hologram gösterisi ile atiklarin neden oldugu kirlenme hakkinda bilgi verilirken izleyiciler Temizken Güzel hareketine katilmaya, atiklar konusunda daha sorumlu ve bilinçli bir yasam sürmeye davet edildi.

“Çöpkaparlarimizla 29 tondan fazla atik topladik”

Cif temizken güzel projesiyle 2 yilda Istanbul Bogazi’na 27 cif çöp kapagi yerlestirdiklerini ve çöpkaparlarla 29 tondan fazla atik topladiklarini belirten Unilever Ev Temizlik ve Hijyen Kategorisi Pazarlama Direktörü Mine Mavi, “2020’de temiz ve bakimli alanlarin insanlarda yarattigi mutlulugu evlerden sehirlere tasimak amaciyla Temizken Güzel mutluluk projesini baslattik.  Projemizin basindan bu yana vurguladigimiz üzere, gezegenimizin ve sehirlerin sürdürülebilirligi için kalici ve etkili bir sonuç saglamak adina hepimize görevler düsüyor. Çöpkaparlarimizla bugüne kadar topladigimiz 29 tondan fazla atik, Istanbul Bogazi’nin ve denizlerimizin karsi karsiya oldugu tehlikeyi açikça gösteriyor. Denizdeki atiklarin toplanmasinin yani sira denizlere atik atilmamasi adina da bir farkindaliga ihtiyaç var. Bu nedenle Dünya Çevre Günü gibi anlamli bir günde, Istanbul Bogazi için alarm verdik. Çünkü Unilever Temiz Gelecek vizyonumuzun bir parçasi olarak hep söyledigimiz üzere, hasta bir gezegende saglikli insanlardan bahsedemeyiz. Temiz sehirlerden temiz bir gezegene ulasmayi amaçladigimiz bu proje ile daha fazla kisiye ve kuruma ilham olmaya ve Haziran ayi boyunca da bilgilendirici ve dikkat çekici çalismalara imza atmaya devam edecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA