Bakan Bilgin Açiklamasi 'Aralik Ayinda Yapilan Düzenlemeyle Ek Göstergelerin Maaslara Etkisi Katlanarak Artacak'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeye iliskin, “Aralik ayinda yapilan düzenlemeyle ek göstergelerin maaslara etkisi katlanarak artacak. Biz adil olani düzgün olani yaptik. Tüm sosyal meseleleri görev alani sayiyoruz ve EYT de önümüzde. Çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Bakan Bilgin Açiklamasi 'Aralik Ayinda Yapilan Düzenlemeyle Ek Göstergelerin Maaslara Etkisi Katlanarak Artacak'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, memur ve emeklilerin merakla bekledigi 3600 ek göstergeyle ilgili yeni düzenlemeyi açiklamasinin ardindan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, TRT Haber’de canli yayina katilarak konuya iliskin merak edilen ayrintilara degindi.

“5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalisma yaptik”

Bakan Bilgin, “Türkiye’nin çalisanlarini emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanimiza giriyor. Bunlardan biride ek göstergeydi. 5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalisma yaptik. Dolayisiyla sendikalarin ve kimsenin beklemedigi bir düzenleme yaptik. Inaniyorum ki Türkiye’nin kamu çalisanlari bu gece farkli uyuyacak. Diyecek ki devletim beni düsünüyor. Bugün kamuda çalisan sifir ek göstergesi olan çalisanlarimizda 600 ek puan aldilar. Maaslarda 1300 lira ile 1400 lira arasinda bir degisim oldu. Temmuz ayinda kapsamli bir iyilestirme yapacagimizi söyleyeyim. Çalisanlarimizi enflasyonun tahribatina karsi koruyacak bir düzenleme yapacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Aralik ayinda yapilan düzenlemeyle ek göstergelerin maaslara etkisi katlanarak artacak”

Aralik ayinda da bir düzenleme yapilacagina deginen Bakan Bilgin, “Geçen sene yaptigimiz gibi kamu çalisanlarimizi yeniden, ayni zamanda toplu sözlesme farkini, enflasyonu ve diger ek düzenlemeleri de yaparak. Kamu çalisanlarinin maaslarina ve emekli ikramiyelere çok daha farkli yansiyacak. Aralik ayinda yapilan düzenlemeyle ek göstergelerin maaslara etkisi katlanarak artacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak” dedi.



“Biz adil olani düzgün olani yaptik”

Bilgin, “Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olani düzgün olani yapar. Biz adil olani düzgün olani yaptik. Ben halkimizin Türkiye’nin çalisanlarinin yapilan düzenlemenin adil oldugu düsünüyor olmasindan oldukça mutluyum. Sunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalisanlarimizin ücretlerinin düzenlenmesi çalismasini da Sayin Cumhurbaskanimiz uzun vadede bize verdi” diye konustu.



"Önümüzde EYT ve sözlesmeli personel dosyasi var”

Bakan Bilgin, “Bundan sonraki ilk açacagimiz dosya üzerinde daha önce çalistik ama detaylandiracagimiz dosya sözlesmeli personel meselesidir. Kamuda sözlesmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözlesmeli personel aliniyor. Biz istege bagli olarak kadro hakki verecegiz. Tüm sosyal meseleleri görev alani sayiyoruz. EYT’de önümüzde” dedi.

Kaynak: İHA