Genç Mühendislerin Mezuniyet Coskusu

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, 2021-2022 akademik yili sonunda düzenledigi 26. dönem mezuniyet töreni ile genç mühendislerini gelecege ugurladi.

Genç Mühendislerin Mezuniyet Coskusu
OMÜ Ögrenci Sosyal Yasam Merkezinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törenin açilisinda konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Alisir, “OMÜ’den mezun olmak, size bu konuda ayricaliklar getirecek ancak bunun yani sira omuzlariniza farkli sorumluluklarda yükleyecektir. Bugün ülkemizde ve tüm dünyada milyonlarca insanin refahini, özgürlügünü ve mutlulugunu ilgilendiren meseleler giderek artmaktadir. Küresel isinmadan çevre kirliligine, yoksulluga, salgin hastaliklardan savaslara varincaya kadar birçok sorun acil çözüm beklemektedir. Bu meselelerin hepsi ulusal sinirlari asip, evrensel çözümler bekledigini biliyoruz. Böyle bir dünyada her zamankinden daha fazla çalisan, multidisipliner düsünebilen, bilginin yani sira, üretken, sosyal iletisimi kuvvetli ve kültürel degerlere duyarli insanlara ihtiyaç duyulacaktir" dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yildiray Topçu da yaptigi konusmada, “Egitim hayatinizin zorlu bir sürecini daha basariyla tamamladiniz. Geriye dönüp baktiginizda kimi zaman aci kimi zaman tatli ama asla unutulmayacak hatiralarla dolu, zorlu bir egitim sürecinden geçtiginizi göreceksiniz. Baslangici olan her seyin bir sonu vardir ve her son aslinda yeni bir baslangiçtir. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karsi sorumluluklarinizin oldugu bilinciyle yapacaginiz çok sey var. Sizlerin bu bilinçle kariyer basamaklarini hizla tirmanacaginiza olan inancimiz tamdir. Bu süreçte elde edeceginiz basari ve toplumsal katki siz ve aileniz kadar OMÜ’yü ve fakültemizi de yüceltecek ve bizleri onurlandiracaktir” ifadelerine yer verdi.

Mezunlar adina fakülte birincisi Makine Mühendisligi Bölümü ögrencisi Sultan Burhan bir konusma gerçeklestirdi.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere hediye ve basari belgeleri verildi.

Fakülte birincisi Sultan Burhan ve diger ögrencilere hediye ve basari belgeleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Daha sonra mühendislik yeminini eden mezunlarin keplerini firlatmasiyla tören sona erdi.
Kaynak: İHA