Gençlik Ve Spor Bakani Kasapoglu, Akkum Gençlik Kampi Açilisina Bisikletle Geldi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, İçel’in Silifke ilçesinde Akkum Gençlik Kampi’nin açilisini yapti. Gençlerle birlikte bisiklete binen Bakan Kasapoglu, kampa pedal çevirerek girdi.

Gençlik Ve Spor Bakani Kasapoglu, Akkum Gençlik Kampi Açilisina Bisikletle Geldi
Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, bir dizi program çerçevesinde İçel’e geldi. Kasapoglu’nun kentteki ilk duragi İçel Valiligi oldu. İçel’de programini tamamlayan Bakan Kasapoglu Silifke ilçesindeki Akkum Gençlik Kampi’nin açilisina geçti. Kampin önünde araçtan inip gençlerle birlikte bisiklete binen Bakan Kasapoglu, Akkum Gençlik Kampi’na pedal çevirerek girdi.

Bakan Kasapoglu, Akkum Gençlik kampinda ilk olarak Gençlik Merkezleri ve Yurtlardaki el sanatlari ürünleri sergisini ziyaret etti. Daha sonra Silifke Belediyesi Halk Oyunlari grubunu izleyen Bakan Kasapoglu, farkli sehirlerde ki gençlik kampina canli baglanti yapti. Denizde yelkenlilerin, katamaranlarin geçisini ve jet-ski gösterilerini izleyen Bakan Kasapoglu, gençlerle bulustu. Program milli sporcularin yüzerek Bakan Kasapoglu’na bayrak teslim etmesi ve kampin açilisiyla son buldu.

“Bu güzide mekanin birligimizin ve dirligimizin en güzel sergilenmesine vesile olacagini ümit ediyorum” diyen Bakan Kasapoglu, “Gençlerimizin arasindaki kardesligi ve arkadasligi pekistirecegi bir yer olacak. Akkum Gençlik Kampimiz 81 ilimizdeki tüm gençlerimize hayirli olsun. 81 il ve ilçelerimizde her bir gencimiz için 85 milyon için hayirli olsun. 2002’de Türkiye’de sadece 4 adet kamp vardi. Tabii biz bu sayiyi hamdolsun 43’çikardik. Mevcut dört kampi da yeni bastan yaptik. Avrupa’nin en nitelikli alt yapisini hep birlikte insa ettik. Gençlerimiz için tamamen ücretsiz yaptik. Avrupa’da buna benzer çalimalar var. Bu çalismalara baktigimizda çok kisitli imkanlarin oldugunu görüyoruz. Çok ciddi kisitli imkanlarla ve ücretlerle gençlerine sunuyor. Türkiye’nin 2002’den bu yana Sayin Cumhurbaskani’mizin liderliginde onun engin vizyonuyla her alanda büyük bir ivme yakaladik. Gençlik çalismalari ve sporla da bu alanda en güçlü kazanimlari gerçeklestirdik. Ülkemizin demokrasi mücadelesindeki geçtigi yillari hatirlatmasi açisindan önemli bir çalisma var. O mekani da günübirlik çalismalarimizla ve gezilerimizle gençlerimizi tüm Türkiye’den oraya götürecegimizi bu demokrasi mücadelemizde gelinen noktayi ve fedakarliklari da gençlerimize anlatacagiz” dedi.

İçel’in bir spor sehri oldugunu belirten Bakan Kasapoglu, “Türkiye dinamik bir ülke. İçel gençligiyle dinamik bir sehir. Bu noktada her geçen gün degisen ihtiyaçlar, gelisen kosullar bizlere her gün çitamizi yükseltmeyi, bu anlamda hizmet standartlarimizi daha yukariya tasimayi gerektiriyor. Gençlik merkezleriyle, gençlik ofisleriyle, gençlik kamplariyla, spor imkanlariyla, stadiyla, salonuyla, havuzlariyla, basketinden, tenisine kadar hakikaten İçel, Gençlik ve Spor Bakanligi açisindan önemli ve marka sehir. Bu çitayi yukari tasimak için bugünkü gibi bir beraberlik gerektiriyor. Bu anlamda daha çok çalismamiz gerektiren bir sorumlulugumuz var” seklinde konustu.

Insanlarin hayirlisinin insanlara faydali olanlar oldugunu vurgulayan Kasapoglu, “Tabii gençlik kamplarimiz bizler için çok önemli. Binlerce gencimizi gençlik kamplarimizda yil boyu agirliyoruz. Gençlik kamplarinin da merkezi İçel’dir. Tam 6 gençlik kampimiza İçel ev sahipligi yapiyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu’na Silifke ziyaretinde Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti İçel milletvekilleri Zeynep Gül Yilmaz, Haci Özkan, Silifke Kaymakami Abddullah Aslaner, Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok, AK Parti Silifke Ilçe Baskani Mehmet Emin Kurt ve MHP Silifke Ilçe Baskani Levent Nogay’da eslik etti.
Kaynak: İHA