Bartin'daki Sel Taskininda Özel Bir Barinaktaki 56 Köpek Telef Oldu

Sel taskinlarinin yasandigi Bartin’da özel bir barinakta beslenen ve taskin sirasinda terk edilen 356 köpekten 56’si telef olurken, barinagin sahibine 434 bin TL ceza kesildi.

Bartin'daki Sel Taskininda Özel Bir Barinaktaki 56 Köpek Telef Oldu


Sel taskinlarinin yasandigi Bartin’da Sevim Arkan tarafindan olusturulan bir barinakta beslenme ve bakim ihtiyaçlari karsilanan 356 köpek taskin sirasinda terk edildi. Sularin bastigi barinaktaki birçok köpek kafeslerin çatilarina çikarak hayatta kalirken sularin içinde kalan 22’si yavru olmak üzere 56 köpek telef oldu. Çevrede yasayan vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye yönlendirilen Bartin Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ve Bartin Orman Isletme Müdürlügü ekipleri kurtarma çalismasi yapti. Sularin bastigi barinakta sag kalmayi basaran 300 köpek Il Özel Idaresine ait hayvan barinagina götürüldü.

Barinaktaki köpekleri taskin riskine karsi terk eden ve 56 köpegin telef olmasindan sorumlu tutulan barinak sahibi Sevim Arkan’a izinsiz barinak kurmaktan dolayi Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda 434 bin TL para cezasi kesildi. Arkan’a ayrica, hayvanlarin telef olmasina neden oldugundan Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan da suç duyurusunda bulunarak sorusturma açilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA