Alapli Halki Geceyi Sel Korkusuyla Ayakta Geçirdi

Zonguldak’in Alapli ilçesine araliksiz yagan yagmurun ardindan vadandaslar sel korkusuyla geceyi ayakta geçirdi. Su debisi yükselen Sehir içi Köprüsü ise tedbir amaci trafige kapatildi.

Alapli Halki Geceyi Sel Korkusuyla Ayakta Geçirdi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün kirmizi uyari verdigi illerden Zonguldak’da saganak etkisini ögleden beri sürdürüyor. Ögle saatleri itibariyla aniden yagan yagmur belirli araliklarla yaginca Alapli Çayi’nda aniden su seviyesi yükseldi. Tasma noktasina gelen dereler ilçede tedirginlik olustururken, dere yatagina yakin bölgelerde bulunan vatandaslar tedbir amaçli uyarildi.

Öte yandan, Alapli sehir içinde ise ögle saatlerinde aniden baslayan ve gün boyunca yagan asiri yagis Alapli’da sel felaketine yol açti. Birçok dere yataklarinda yollar sular altinda kaldi, çökme tehlikesine karsi sehir içinden geçen eski köprü ise güvenlik amaciyla trafige kapatildi.

Ak Parti Alapli Ilçe Baskani Yasar Karacan, sel tehlikesi geçiren Alapli köprüsünde incelemelerde bulunarak, Kaymakamlik, kurumlar önlemlerini aldiklarini söyledi.

Karacan: ”Gördügünüz gibi son yillarda en son yagislarini yasiyoruz. Köprü ise 1 metreye kadar yaklasti. Can ve mal kaybi olmamasi için devletimizin tüm birimleri ayakta. Insallah hiçbir olumsuzluk yasanmamasi için ugrasiyoruz.Özellikle sel baskinindan etkilenebilecek dere yataklarina yakin yerlesim oturanlar evlerinde kalmasin. Biz de vatandaslarimizi uyariyoruz, tüm uyarilara ve alinan tedbirlere ragmen sakin evlerine girmesinler. Insallah bu sel olayini en az zararla atlatacagimizi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA