ABD'de Içerisinde 243 Yolcu Bulunan Tren Raydan Çikti, En Az 3 Ölü Ve Çok Sayida Yarali Oldugu Bildiriliyor

ABD’de içerisinde 243 yolcunun bulundugu tren Missouri eyaletinde bir kamyonla çarpisarak raydan çikti. Yetkililer olay sonucu en az 3 kisinin öldügünü ve çok sayida kisinin yaralandigini açikladi.

ABD'de Içerisinde 243 Yolcu Bulunan Tren Raydan Çikti, En Az 3 Ölü Ve Çok Sayida Yarali Oldugu Bildiriliyor
ABD’nin Missouri eyaletinde yer alan Mendon kenti yakinlarinda meydana gelen olayda Los Angeles’tan Chicago’ya giden ve içinde 243 yolcu ve 12 görevli bulunan tren hemzemin geçitte bir kamyonla çarpisti. Yetkililer çarpisma sonucu trendeki 2 lokomotif ile 8 yolcu vagonunun raydan çiktigini söyledi.



Missouri Eyaleti Otoyol Polisi yasanan kazada 3 kisinin öldügünü bildirdi. ABD Ulusal Demiryolu Sirketi (Amtrak) ise olayda ölenlerin yani sira yaralilarin da bulundugunu açiklarken yaralananlarin sayisi hakkinda bilgi vermedi. Görgü taniklari bazi yolcularin kanlar içinde oldugunu ifade ederken ABD basini kazada en az 50 kisinin yaralandigini bildirdi. Bir hastane personelinin aktardigina göre 3 kisi ise ambulansla hastaneye ulastirildi.

Missouri Eyaleti Valisi Mike Parson resmi sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada yasanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getirirken Eyalet Kamu Güvenligi yetkilileri Otoyol Polisi ve diger acil durum ekiplerinin olaya müdahale ettigini açikladi.

Amtrak sirketi yetkilileri ise kazanin hemzemin geçitte bulunan kamyonun trenin geçisini engellemesi sebebiyle meydana geldigini ifade etti.

Kaynak: İHA