Bakan Kirisci Açiklamasi 'Marmaris Yangininda 4 Bin 500 Hektar Yandi'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Marmaris yangininda yaklasik 4 bin 500 hektar alanin yandigini söyledi. Bakan Kirisci, 72 saat dolmadan çalismalari tamamladiklarini ve olumlu seyirle beraber sabah saatlerinden itibaren gelinen son noktayi paylasacaklarini ifade etti. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de yanginin ilerleme noktalarini tuttuklarini ve sogutma çalismalari yaptiklarini aktardi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Marmaris Yangininda 4 Bin 500 Hektar Yandi'


Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan orman yangini büyük oranda kontrol altina alinirken, bölge olusturulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantisi yapildi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin de katildigi toplantida yangina iliskin sayilar paylasildi. 63 hava aracinin yangina müdahale ettigi ifade edilirken, toplamda 4 bin 587 personelin de sahada oldugu belirtildi. Sahada bin 169 aracin da yer aldigi açiklandi.

"Incelemelerde bizi kaygilandiracak bir olumsuz durum olmadigini gördük”

Toplantida konusan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, aksam saatlerinden itibaren iki kez havadan yangin alanini incelediklerini belirterek, “Her iki incelememizde de bizi kaygilandiracak bir olumsuz durum olmadigini gördük. Insallah bu geceyi de bu sekilde geçirdigimizde yarin sabah gelinen son noktayi paylasmis olacagiz. Bu olumlu seyrin devam etmesini diliyorum” dedi.



4 bin 500 hektar küle döndü

Bakan Kirisci, yanan alanla ilgili bilgi vererek söyle konustu: “Net olarak ‘burasi tamamen yanmis’ denilen yerlerin disinda kismen yanmis ama içinde bölümlerin oldugu alanlar var. Yaklasik 4 bin 500 hektar alanin yandigini söyleyebiliriz. 72 saat dolmadan bu çalisma tamamlanmis oldu.”

Karacabey: “Yanginin ilerleme istikametlerinin tamami tutulmus durumda”

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de, meteorolojik olaylarin beklediklerinden daha iyi gelistigini söyleyerek, “Dün itibariyla yanginin durdugu noktadan 1 metre dahi ilerlemeden bugünü kapattik. Yanginin ilerleme istikametlerinin tamami tutulmus durumda. Yangin bugün hiç genislemedi. Çalismalarimizin hepsini o sinirlar içerisinde gerçeklestirdik. Su an itibariyla ekiplerimiz sahada sogutma çalismalari yapiyorlar. Insallah bu gece bir aksilik olmazsa sabaha çok daha iyi bir sonuç ifade edebilecegiz." diye konustu.

Kaynak: İHA