En Uzun Gecede, 751 Yillik Medresede Siir Dinletisi

Sivas’ta bulunan tarihi Buruciye Medresesinde düzenlenen gecede Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, "Aynadan Geçen Siirler” isimli siirlerini okuyarak siirlerin hikayelerini anlatti.

En Uzun Gecede, 751 Yillik Medresede Siir Dinletisi
Sivas Dil ve Edebiyat Dernegi, En uzun geceyi ve en kisa geceyi siirle aydinlatma gelenegini 21 Haziran gecesi de sürdürdü. Sivas Belediyesi ve Sivas Valiligi Buruciya A.S nin katkilariyla düzenlenen geceye siir severler yogun ilgi gösterdi.

“Süphesiz bulundugumuz en korunakli siginak siirdir”

Programda konusma yapan Sivas Dil ve Edebiyat Dernegi Baskani Aydin Yilmaz, “Her dizesi bir kor gibi gönüllerimizi yakan, ’Gündönümü Siir Aksamlarinin’ 8’incisinde sizlerle birlikte olmanin bahtiyarligini yasiyorum. Selçuklunun kalbi olan bu güzide mekânda gönül dostlarimizla misra misra geceye yürümek hayatimizin en anlamli durusudur. Süphesiz bulundugumuz en korunakli siginak siirdir. Buruciye Medresesinin siirle donatilmis her bir figüründe ecdadimizin seslerini hatirliyoruz” dedi.

Gecede ayni zamanda Edebiyatçi-Sair Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, "Aynadan Geçen Siirler" isimli kitabindan eserler okuyarak eserlerden ilham aldigi hikayeleri anlatti.
Kaynak: İHA