Akçaabat'ta 3. Açik Hava Tiyatro Günleri Basliyor

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediyesi pandemi döneminde baslattigi Açik Hava Tiyatro Günleri’nin üçüncüsünü bu yil 1-6 Temmuz tarihleri arasinda düzenliyor.

Sahil park havuzlar alaninda yapilacak olan 3. Açik Hava Tiyatro Günleri’nde Akçaabat Belediye Tiyatrosunun yani sira sehir disindan gelen tiyatro gruplari da sahne alacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Toplumlarin gelismesinde ve kültürlerarasi etkilesimde çok önemli yeri olan tiyatro, uygarlik tarihinin en köklü ve eski sanat dallarindan biridir. Geçmis ile kurgunun iç içe oldugu tiyatro, aktardigi her öyküyle hayati daha iyi anlama ve degerlendirme firsati sunar bizlere. Tiyatro; birey ve toplum arasindaki bagi en güzel sekilde yansitmasiyla bir ayna görevi görür ve insana kendini tanima ve sorgulama imkani sunan, temel degerlerimizi, kültürel ve manevi zenginliklerimizi koruyabilecegimiz ve gelecek nesillere aktarabilecegimiz etkili bir sanat dalidir. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak yediden yetmise tüm hemsehrilerimizi sanatin her bransiyla bulusturmaya önem veriyoruz. Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde oldukça aktif olan sehrimizde bu alanlarda pandemi sebebiyle zoraki bir durgunluk yasandi. Neyse ki bu zor günleri hep birlikte gerekli kurallara ve tedbirlere riayet ederek geride biraktik. Biliyoruz; hemsehrilerimiz eskisi gibi sosyallesmek isitiyor, eglenmek istiyor. Sanatla iç içe olmak istiyor. Bu sebeple hemsehrilerimizin yaz mevsimini dolu dolu geçirmelerini saglayacak etkinlikler hazirladik. Yaz mevsiminin ilk ayinin ilk ulusal etkinligi 3. Açik Hava Tiyatro Günleri olacak. 3. Açik Hava Tiyatro Günleri’nde hem çocuklar, hem gençler hem de büyüklerin begeniyle izleyecegi oyunlar yer aliyor. Farkli sehirlerden gelen tiyatro ekipleri birbirinden güzel oyunlar sahneleyecek. Simdiden toplamda alti aksam devam edecek olan Açik Hava Tiyatro Günlerine büyük küçük tüm vatandaslarimizi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA