Çekilen Görüntüler Yanan Kimya Fabrikasindaki Hasari Gözler Önüne Serdi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir kimya fabrikasinda çikan yanginin boyutu, fabrikanin içerisinden ve helikopterden çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Çekilen Görüntüler Yanan Kimya Fabrikasindaki Hasari Gözler Önüne Serdi
Yangin, sabah saatlerinde Dilovasi Organize Sanayi Bölgesi 4. Kisim Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Atabay Kimya fabrikasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikanin üretim bölümünde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangin çikti. Alevler, kisa sürede büyüyerek fabrikayi tamamen sardi. Ihbar üzerine adrese çok sayida itfaiye, saglik, jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, gökyüzünü siyah dumanlarla kaplayan yangini söndürebilmek için çalisma baslatti. Söndürme çalismalarinda 30 itfaiye araci ve 100 itfaiye personelinin yani sira, AFAD, UMKE ve Gebze Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri de yer aldi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yanginin meydana geldigi fabrikaya gelerek burada incelemelerde bulundu. Daha sonra helikoptere binen Vali Yavuz, yangini havadan gözlemledi. Yangin, ekiplerin yaklasik 6 saatlik çalismasinin ardindan kontrol altina alinarak söndürüldü. Sogutma çalismalari sirasinda helikopterden ve fabrikanin içinden çekilen görüntüler, yanginin boyutunu gözler önüne serdi.
Kaynak: İHA