SOCAR Türkiye'ye Bakü'den Üst Düzey Ziyaret

Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Denetleme Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov liderligindeki heyet, SOCAR Türkiye’ye ziyaret gerçeklestirdi.

SOCAR Türkiye'ye Bakü'den Üst Düzey Ziyaret


Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Denetleme Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov liderligindeki heyet, Türkiye’ye yaptigi ziyaret çerçevesinde SOCAR Türkiye’de görüsmeler gerçeklestirdi. Ziyaret kapsaminda, SOCAR Türkiye’nin 2021 yilinda gerçeklestirdikleri, 2022 yili hedeflerine iliskin atilan adimlar ve gelecege yönelik projelerle ilgili bilgi verildi.

Azerbaycan Ekonomi Bakani ve SOCAR Denetleme Kurulu Baskani Mikayil Jabbarov yaptigi açiklamada, SOCAR Türkiye grup sirketi STAR Rafineri’nin, Dünya Ekonomik Forumu’nun önde gelen üretim tesislerini içeren “Global Lighthouse Network”e dahil edilmesinin ve dünyada bu ödülü alan ilk rafineri olmasinin önemine degindi.

Mikayil Jabbarov, ayni zamanda Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan gerçeklestirilen ödül törenine katilarak sirkete verilen ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan teslim aldi. Mikayil Jabbarov, sirket olarak Türkiye’nin ekonomisine katki saglamaktan memnuniyet duyduklarini vurgulayarak, TIM tarafindan açiklanan 2021 Ihracat Sampiyonlari listesinde SOCAR Türkiye’nin 8. siraya layik görülmesinin büyük basari oldugunu belirtti.



Ziyarete katilan SOCAR Birinci Baskan Yardimcisi ve Baskan Vekili Rövsan Najaf, sirketin dünyadaki mevcut gelismeleri dikkate alarak tüm grup sirketlerinde temiz ve dijital enerji teknolojilerini kullanmaya önem verdiklerini belirtti.

SOCAR’in, enerji geçisi, dijitallesme ve inovasyon gibi stratejik girisimlerine deginen Rövsan Najaf, SOCAR Türkiye’nin dijitallesme sayesinde elde ettigi basarilarin bu stratejinin önemli bir bileseni oldugunu vurguladi.

Heyet, görüsmelerin ardindan sirket binasinda yer alan Azerbaycan Petrol Müzesi’ne bir ziyaret gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA