Nazilli Belediyesinden Sele Es Zamanli Müdahale

Aydin’in Nazilli ilçesinde Belediye ekipleri yogun yagisin etkili oldugu Kizildere, Bagcilli, Arslanli, Bekirler, Bayindir, Sailer, Kardesköy ve Karahalli Mahallelerinde dere taskinlari ve kapanan yollara es zamanli müdahale etti.

Nazilli Belediyesinden Sele Es Zamanli Müdahale


Beydag-Ödemis yolunun asiri yagislarin neden oldugu toprak kaymasi nedeniyle kapandigi haberini alan Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan bölgeye giderek çalismalara katildi.

Pek çok noktada yollarin kapanmasi ile uzun araç kuyruklari olustu. Ekiplere acil müdahale talimati veren Baskan Özcan ise araçlarin geçmekte zorlandigi bölgelere büyük güçlükler sonunda giderek hemsehrilerini yalniz birakmadi.

Baskan Özcan, Kizildere ve Bagcilli Mahallesi’nde agir is makinalarinin çalismalarini da yerinde inceledi. Aydin Büyüksehir ve Nazilli Belediyesi ekiplerinin müdahaleleri ile ilçe genelinde kapanan tüm yollarin açildigini belirten Baskan Özcan, “Tüm hemsehrilerimize bir kez daha geçmis olsun. Halkimiz gerekli önlemleri aldi ama gördügünüz gibi derelerden gelen su 1 buçuk tonluk kayayi tasiyarak mezarlik istinat duvarini tahrip etti. Yaklasik 5 mezarimizin da üstünün örtülmesine sebebiyet verdi. Yollarin hali ortada. Arslanli’nin oradan baslayip Bagcilli’ya kadar her yere kadar dere akintisi, tasinan rüsubat ve kapanmis yollar var. Vatandaslarimiz yollarda kalmisti. Ben mesai arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Kamu kurumlarinda görevli arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyorum. Hep birlikte bir seyler yapmaya çalistik. Ama istiyoruz ki bu derelerin membalarinda gerekli çalismalar yapilsin. Hemsehrilerimiz de bu durumdan çok rahatsiz. Milletvekillerimizden, bakanlarimizdan rica ediyorum, Nazilli halkinin sesini duysunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA