Türk Yildizlari'ndan Amasya Semalarinda Nefes Kesen Gösteri

Türk Hava Kuvvetlerinin dünyaca ünlü akrobasi timi Türk Yildizlari, Amasya’nin Merzifon ilçesinde gösteri uçusu yapti. Saatte bin kilometre hizin üzerine çikan ve aralarindaki mesafe bir metreye kadar düsen 6 savas uçaginin korkusuz pilotlari birbirinden zorlu hareketi basariyla uyguladi.

Türk Yildizlari'ndan Amasya Semalarinda Nefes Kesen Gösteri


Amasya Tamimi’nin 103 yildönümü kutlama etkinlikleri dolayisiyla Merzifon 5. Ana Jet Üssü’nden havalanan Türk Yildizlari’nin semalarda süzüldügü anlar heyecanla izlendi. Vatandaslar kendilerini gurur dolu anlar yasatan pilotlari alkisladi. Telsizle görüstügü pilotlara tesekkür eden Amasya Valisi Mustafa Masatli, "Festival çerçevesinde Türk Yildizlari bizlere konuk oldular. Türk Yildizlari’ni Merzifon semalarinda büyük bir gururla, heyecanla ve coskuyla izledik. Sunu çok iyi biliyoruz ki güçlü millet, güçlü devlet, güçlü ordu. Ordumuzun da en önemli güçlerinden birisi Türk Hava Kuvvetlerimiz. Onlar böyle semalarda uçtukça biz gurur duyacagiz" diye konustu.

Masatli, bu yil kurulusunun 30. yilini kutlayan Türk Yildizlari’na basarilar diledi.

Gösteriyi izleyen Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari da 12-22 Haziran Amasya Uluslararasi Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine renk katan Türk Yildizlari’nin dosta güven, düsmana ise korku verdigini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran 1919’da Amasya’dan dünyaya duyurdugu Amasya Tamimi’nin Türk milletinin karsilastigi zorluklari birlik ve beraberlik içerisinde astiginin en anlamli kanitlarindan biri oldugunu vurgulayan Mehmet Sari, “Bayrak inmez, ezan susmaz, bu memleket asla ve asla parçalanamaz” seklinde konustu.

Heyecanla izlenen uçusu Amasya 15. Piyade Egitim Tugay Komutani Tuggeneral Mehmet Fatih Ören ve Merzifon 5. Ana Jet Üssü Komutani Hv. Plt. Tuggeneral Mete Kus da takip etti.
Kaynak: İHA