Baskan Günel, 'Kusadasi'ni Kültür Ve Sanatin Baskenti Yapacagiz'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Aydin’daki ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilere kentte yasama geçirdikleri projeler ve gerçeklestirdikleri yatirimlar hakkinda bilgi veren Baskan Ömer Günel, “Tüm planlarimizi Kusadasi’ni Türkiye’de kültür ve sanatin baskenti haline getirmek için yapiyoruz” dedi.

Baskan Günel, 'Kusadasi'ni Kültür Ve Sanatin Baskenti Yapacagiz'


Baskan Ömer Günel, Aydin’daki gazete, televizyon, internet sitesi ve ulusal haber ajanslarinda görev yapan basin mensuplariyla ‘2022 Yili Turizm Degerlendirme Toplantisi’ yemeginde bulustu. Yemege Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan ve birim müdürleri de katildi.

Aydin Büyüksehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Baskani Cem Ulucan ve Aydin Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Baskani Ferdi Uzun’un da yer aldigi yemekte Baskan Ömer Günel, gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi. Ardindan Kusadasi’nin turizm pastasindan daha fazla pay alabilmesi için yaptiklari projeler, yatirimlar ve kültür sanat faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

“Türkiye’nin en basarili belediyelerinden biriyiz”

Görevde olduklari 3 yilda çok zor kosullarda çalismalarina ragmen Kusadasi’nda hizmet üretmeye hiç ara vermediklerini belirten Baskan Ömer Günel, “Pandemi dönemi ve ardindan gelen ekonomik kriz tüm belediyeleri oldugu gibi bizi de olumsuz etkiledi. Ancak kentimize yatirim yapmayi hiç birakmadik. Tüm turistik çarsilarimizi yenileyerek Kusadasi’nin yeni turizm sezonuna isil isil girmesini sagladik. Türkiye’nin en basarili belediyelerinden biriyiz” dedi.



“Kamp ve karavan turizminin merkezi”

Pandemi sonrasi ortaya çikan ‘yeni turizm’ anlayisi dogrultusunda Sevgi Plaji’nda Aydin Büyüksehir Belediyesi ile is birligi içerisinde açtiklari ‘Ada Camping’in’ yogun ilgi gördügünü ifade eden Baskan Ömer Günel, “Pandemide dünyada kamp ve karavan turizmi yüzde 38 oraninda artti. Biz de bu dogrultuda Ada Camping’deki alani büyüttük. Ayrica dijital göçebeler için ‘Kampinova’ ve ‘Mars Colony’ isimli projelerimizi yasama geçirmek için çalismaya devam ediyoruz. Kusadasi’nin turizm pastasindan daha fazla pay alabilmesi için gereken her seyi yapiyoruz” diye konustu.



“Kusadasi kent olarak turizm destinasyon merkezi olacak“

Kusadasi’nin turizm kenti olmasi nedeniyle kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerine dikkat çeken Baskan Ömer Günel, “AKUT’un eski binasini Rose Mary Ani Evi olarak düzenleyecegiz. Yildirim Caddesi’ndeki Çalikusu ile Efe Suphi Evi’nde baslatilan bakim ve onarim çalismalari tamamlandi. Çesitli etkinlikler düzenleyerek kentimize gelen edebiyat dünyasinin önemli isimlerini bu binalarda agirlayacagiz. Ayrica Yildirim Caddesi’nde bulunan Mineral ve Fosil Müzesi’nin yanina yenilerini ekleyerek burayi müzeler caddesi haline getirecegiz. Kervansaray’da bir Etnografya Müzesi açma düsüncemiz var. Ayrica sikkelerin sergilenecegi yeni bir müze daha kuracagiz. Kadikalesi (Anaia) Antik Kenti’nin hemen yanina bir karsilama alani yapacagiz” ifadelerini kullandi.

“Kruvaziyerin baskenti olmanin sorumlulugunu tasiyoruz”

Amaçlarinin Kusadasi’ni ziyaret eden yerli ve yabanci turistlerin bir sonraki yil tekrar gelmesini saglamak oldugunu belirten Baskan Ömer Günel “Kruvaziyer turizminde MSC Kusadasi’ni ‘homeport’ limani yapti. Beach Pro Tour Kusadasi Challenge ve ilk kez düzenledigimiz Kusadasi Sokak Festivali kentimizin tanitimina büyük katki sundu. Gelecek planlarimiz içerisinde Kusadasi’na büyük bir kültür sanat merkezi kazandirmak var. Türkiye Tenis Federasyonu ile de temasa geçip tescilli turnuvalar düzenleyecegiz. Kusadasi Türkiye’nin dünyaya açilan kapisi olacak” dedi.



“12 aya yayilan turizm çesitliligi hedefliyoruz”

Gazetecilere Kusadasi’nda bulunan termal enerji kaynaklarinin saglik turizmi alaninda kullanilmasi ile ilgili yürütülen çalismalarla ilgili de bilgi veren Baskan Ömer Günel sözlerine söyle devam etti: “Belediye bünyesinde kurdugumuz sirkete gerekli atamalari yaptik. Öncelikle hedefimiz Davutlar ve Güzelçamli bölgesinde hem saglik turizmi yatirimini tesvik etmek hem de o bölgede özellikle is yeri ve konut isitmalarini saglayabilmek. Konu ile ilgili olarak üniversite tarafindan ciddi bir altyapi çalismasi yapildi. Suyumuzun derecesi ve miktari yeterli olmakla beraber gelecege dönük yatirima iliskin iki kuyunun daha açilmasi için izin talebinde bulunduk.”

“Kusadasi’nda huzur ve güven ortami var”

Baskan Ömer Günel, Kusadasi Belediyesi olarak kentteki sorunlara aninda müdahale eden bir yönetim tarzini benimsediklerini söyledi.

Çözüm odakli çalismanin meyvelerini toplamaya basladiklarini belirten Baskan Ömer Günel “Basta Aydin Büyüksehir Belediyesi olmak üzere her kurumla uyum ve is birligi içerisinde hareket ediyoruz. Bu anlayis Kusadasi’nda huzur ve güven ortaminin olusmasini sagliyor” diye konustu.



“Seffaf belediyecilikten asla ödün vermedik vermeyecegiz”

Kusadasi Belediyesi’nin seffaf belediyecilik anlayisindan asla vazgeçmedigini ve vazgeçmeyecegini vurgulayan Baskan Ömer Günel “Belediyemiz ve çalisanlarimiz hakkinda yaratilmak istenen algi gerçekler karsisinda yenilecektir. 3 yildir nefes almadan yürüttügümüz çalismalarda bir kenti yeniden ayaga kaldiriyoruz. Elbette bu yogun çalisma temposu içinde hatalarimizda olacaktir. Ancak bizim hesap verilmeyecek tek bir konumuz yoktur” dedi.

Kaynak: İHA