Güney Kore First Lady'si Kim, Ülkedeki Köpek Eti Tüketimini Elestirdi

Güney Kore First Lady’si Kim Keon-hee Güney Kore basinina verdigi demeçte, köpek eti tüketimini elestirerek, köpek eti yemekten kaçinmanin "insanin en iyi arkadasina sayginin ifadesi" oldugunu ve bunun "yasama saygi" anlamina geldigini ifade etti.

Güney Kore First Lady'si Kim, Ülkedeki Köpek Eti Tüketimini Elestirdi
Güney Kore’de her yil köpek eti tüketimi için yaklasik 1 milyon köpegin katledildigi tahmin edilirken, köpek etine olan talep özellikle gençler arasinda son yillarda önemli ölçüde azaldi. Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk Yeol’un esi First Lady Kim Keon-hee, Güney Kore basinina verdigi demeçte, köpek eti tüketimini elestirdi.

Güney Kore ve Çin’in su anda büyük ekonomiler arasinda insanlarin köpek eti tükettigi tek ülkeler oldugunu belirten Kim, "Köpek eti yememek, nihayetinde insanin en iyi arkadasina sayginin bir ifadesidir ve ayni zamanda hayata saygi anlamina gelir" dedi.

Güney Kore’nin gelismis ülkeler arasinda "en zayif hayvan koruma yasalarina" sahip olmasindan sikayet eden Kim, hayvan istismarcilarina ceza verilmesi çagrisinda bulunarak, "Ülkemizde yaklasik 15 milyon insanin evcil hayvani var. Istismarcilara verilen cezalar güçlendirilerek düzen saglanirsa olgun bir toplum olabilecegimize inaniyorum. Sonuçta, hayvan istismari ve aile içi siddet ayni kökten sadece farkli dallardir" dedi.

Güney Kore Devlet Baskani Yoon, daha önce seçim kampanyasinda hayvan istismarina yönelik cezalarin artirilacagini ve köpek eti tüketiminin yasaklanmasi yönünde çalisma yapacagini açiklamisti.
Kaynak: İHA