Ordu'da Sasirtan Yagmurun Kaynagi, Patlayan Su Deposu Çikti

Ordu’nun Ünye ilçesinde geçtigimiz aksam 3 metrekarelik alanda etkili olan saganak görüntüleri vatandaslari sasirtti. Küçük alanda etkili oldugu düsünülen saganak yagisin, patlayan su deposundan kaynaklandigi ögrenildi.

Ordu'da Sasirtan Yagmurun Kaynagi, Patlayan Su Deposu Çikti
Sasirtan olay, öncesi aksam saatlerinde, Ünye ilçesinde bagli Kaledere Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde meydana geldi. Aksam saatlerinde cadde üzerinde yaklasik 3 metrekarelik alana yagis düstügünü zanneden vatandaslar saskina döndü. Cep telefonu kameralari ile o anlari kaydeden vatandaslar saskinliklarini gizleyemedi.

Olayin, küçük bir alanda saganak yagis oldugu sanilirken, gerçegin ise burada bulunan bir dis merkezinin çati katinda bulunan su deposundan kaynaklandigi ögrenildi. Özel bir dis hastanesinin çati katinda bulunan su deposunda ariza kaynakli kaçak oldugu, buradan sizan suyun vatandaslar tarafindan küçük alanda saganak yagis olarak algilandigi belirtildi.

“Su borusu patlayinca yagmur yagiyor sanildi”

Buradaki dis hastanesinde çalisan Zeynep Büsra Özbas, “Bizim çati katindaki su borusu patlamis ve yagmur gibi yagdigi için insanlar ve biz olayi anlayamadik. Biz ilk olarak yagmur yagiyor diye düsündük, olayi sonrasinda

çözdük. Olay bu sekilde çok farkli noktalara gitti. Sosyal medyada gündem oldu. Burada bulunan kisilere vana patladigini iletmisler ancak sosyal medyada görüntü farkli yayilmis” dedi.



"Insanlar hikmet zannetti"

Dis hastanesinde görevli Merve Karayalman Aydin ise, “Insanlar burada yagmur yagdigina inanmislar. Aksamdan bizim de haberimiz yoktu, sabah geldigimizde ögrendik. Insanlar o sekilde yagis görünce hikmet sanmislar ancak durum arizadan ibaret. Olayin bu dereceye geldigini sosyal medyada görünce anladik ve sasirdik.
Kaynak: İHA