Çeyrek Asri Askin Ekilmeyen Tarim Arazileri Ekonomiye Kazandirilacak

Bayburt’ta miras yoluyla bölünen ama bir türlü ekilmeyen 35 senelik tarlalar sürülerek, bugday ekildikten sonra ekonomiye kazandirilip, üretime katki saglayacak.

Çeyrek Asri Askin Ekilmeyen Tarim Arazileri Ekonomiye Kazandirilacak
Bayburt’a 35 kilometre uzaklikta bulunan Taht köyünün yüksek kesimlerinde bulunan bos araziler, ekilmek üzere traktörlerle sürüldü. 2 bin 400 rakimli tepelerdeki tarim arazilerine bugday ekilerek bos birakilan arazilerden gelir elde edilecek. Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Gölbasi Taht Dernegi ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifi isbirligiyle atil konumdaki araziler üzerinde çalismalar basladi.

Bin 200 dekarlik alanda sürüm çalismalarinin yapilmasinin ardindan toprak, ekim ayinda bugdayla bulusturulacak.

Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürü Selami Ersen, gerçeklestirilen sürüm çalismasi hakkinda bilgi verdi. Ersen, bos birakilmis tarim arazilerini üretime kazandiracaklarini söyleyerek, “Cumhurbaskanimiz ve bakanligimizin talimatlari dogrultusunda ilimizde ekilemeyen tarim arazileri oranini düsürmek adina Gölbasi Taht Dernegi ve Kalkinma Kooperatifi ile isbirligi içinde yaklasik 35 yildir ekilmeyen tarim arazilerini üretime kazandirma çalismasi içerisindeyiz. Köyümüzdeki bin 200 dekarlik alanda sürüm islemi yapildi. Sonbahar itibariyle ekmeklik bugday ekilerek, üretime kazandirilmasini hedefliyoruz" diye konustu.



"Haydi Tarlaya"

Bayburt’ta atil durumda olan arazilerin tamamini ekmek, ekilmemis arazi birakmamak adina tüm vatandaslara ’Haydi Tarlaya’ diyerek çagrida bulunan Bayburt Akçakuzu, Taht, Yerlice köyleri Tarimsal Kalkinma Kooperatif Baskani Bekir Çetin sivil toplum örgütleri ile çalisma yaptiklarini belirterek, "Bayburt’ta atil konumdaki arazilerin ekonomiye kazandirilmasi ve ekilmesi için sivil toplum örgütlerimizle bir çalisma yapiyoruz. Gölbasi Taht Dernegi Baskani arkadasimiz bizimle irtibata geçti, Tarim il müdürlügümüzün koordinatörlügüyle burada bin 200 dönüm, 2 bin 400 rakimli arazide sürüm çalismasi yapiliyor. Buradaki amaç, miras yoluyla parçalanip, ekonomik niteligini, büyüklügünü yitirmis olan arazileri ekonomiye kazandirmak ve ekilmemis arazi birakmamak. Buradan bütün köylülerimize, dernek baskanlarimiza ’Haydi Tarlaya’ diyoruz, onlari ayni sekilde bu çalismaya dahil etmek istiyoruz" seklinde konustu.

Bunun yani sira Taht Köyü Gölbasi Dernek Baskani Fatih Demirhan ise tarla sahipleriyle birer birer görüserek, yerlerini isleme karariyla yola çiktiklarini vurgulayarak köyde bulunan herkesten tam destek aldiklarini dile getirdi. Ekim ayinda bugdayi toprakla bulusturacaklarini ifade eden Demirhan, bugün gerçeklesen tarla sürüm isleminin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, projede emegi geçen ve kendilerine destek veren herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA