BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Masadaki Her Liderin Kafasinda Farkli Isim Var'

Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Millet Ittifaki’nin Kemal Kiliçdaroglu’nun adayligina sicak bakmadiklarinin çok net bir sekilde ortada oldugunu belirterek, "Hepsinin kafasinda farkli bir aday var. Aday tartismalarini gündemde tutmamak için, erken seçimi öne atiyorlar” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Masadaki Her Liderin Kafasinda Farkli Isim Var'
BBP Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin Konya Il Teskilatinin Genisletilmis Il Divan Toplantisina katilmak üzere Konya’ya geldi. Bir otelde, Il Divan Toplantisi öncesinde basin mensuplari ile bir araya gelen Mustafa Destici, "Ülkemizin terörle mücadelesi devam ediyor. Elbette ki bu hain ve kahpe terör saldirilari Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve kahraman güvenlik güçlerimizi yolundan döndüremeyecektir. Zerre miskal geri adim attiramayacaktir ve mücadelemiz son terörist tesirsiz halini getirilip Hem ülke içindeki topraklarimiz hem de sinirlarimiz hemen disindaki Irak’in kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyi tamamen teröristlerden temizlenene kadar bu operasyonlar bu operasyon ve harekatlar sürecektir” seklinde konustu.



“Çok güvenme 1920’de güvendin, solugu Ege Denizi’nin dibinde aldin”

Son dönemlerde Yunanistan’i Türkiye’ye karsi kiskirtildigini söyleyen Destici, “Simdi bakiyoruz Amerika Birlesik Devletleri Yunanistan’da onlarca üs kurdu. Ve bu üslerin önemli bir kisminin topraklarini satin aldi. Yani bunlar geçici üsler degil, bunlar kalici üsler ve bu üsler buraya yigdigi askeri yiginagi da, Rusya’ya karsi kurdugunu söylüyor. Ama biz olan hadiseleri degerlendirdigimizde burada hedefin sadece Rusya olmadigi ve burada hedeflerden bir tanesinin de Türkiye oldugunu çok açik ve net bir sekilde Yunanistan’in açiklamalarindan, Yunan Basbakaninin açiklamalarindan, Yunan Disisleri Bakaninin açiklamalarindan, eski ve yeni yöneticilerin ya da askeri yetkililerin açiklamalarindan ögreniyoruz. Yunanistan hala ENOSIS hayalinden vazgeçmis degil. Kibris’ta Yunanistan hala Anadolu’yu bir Helenizm Yarimadasi yapma hayalinden vazgeçmis degil. Bunun için biz Yunanli, irkçi, fasist, sovanist, yayilmaci ve saldirgan siyasetçilerin ve askeri yöneticilerin sözlerinden ne düsündüklerinin ne tasarladiklarini boylarinin ölçüsüne bakmadan ifadelerinden anlayabiliyoruz. Insan aslinda bir kendi boynun ölçüsüne bakar. Benim gücüm nedir? Benim nüfusum nedir? Benim askeri gücüm nedir? Benim ekonomik gücüm nedir? Bunlari kiyasladiginizda nüfus hiç kiyaslanmayacak kadar büyük bir fark var. Ayni sekilde ekonomik büyüklük... Yunanistan, Kibris, Dogu Akdeniz, Ege, kita sahanligi, adalar bütün bu mevzularda haksiz girisimlerde bulunuyor. Haksiz, hukuksuz bir sekilde uluslararasi hukuk aykiri bir sekilde adalari silahlandiriyor. Bütün bunlari kime güvenerek yapiyor? Bütün bunlari, Amerika Birlesik Devletleri’nin kendi ülkesinde kurdugu üslere ABD gücüne ve birligine güvenerek yapiyor. Ama ona diyoruz ki çok güvenme 1920’de güvendin solugu Ege Denizi’nin dibinde aldin, oraya boyladin. Dolayisiyla yine akibetin ayni olur. Tarihe bak dersini al ve Türkiye’ye kafa tutmaktan Türkiye’yi tehdit etmekten vazgeç diyoruz” seklinde konustu.



“Aday tartismalarini gündemde tutmamak için erken seçimi öne atiyorlar”

Erken seçim olmayacagini aktaran Destici, “Nereden çikartiyorlar erken seçim tartismalarini? Sadece gündemde tutmak ve konsolide etmek için bunu yapiyorlar. Bir algi operasyonu yapiyorlar. Bir de kendi adaylarinin yani Millet Ittifaki’nin adayinin kim olacagi tartismalarini gölgede birakmak için yapiyorlar. Çünkü, henüz bir aday noktasinda uzlasabilmis degiller. Uzlasmalari da mümkün gözükmüyor. O masadaki 6 siyasi partinin ve o 6 siyasi Parti’nin 6 Genel Baskaninin kafasinda 6 farkli aday var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi hakli olarak Kemal Kiliçdaroglu’nun aday olmasini istiyorlar. Peki, Meral Aksener hanimefendi böyle mi düsünüyor? Böyle düsünmedigini IYI Parti sözcülerinin açiklamalarindan görüyoruz. Peki, Saadet Partisi ya da Demokrat Parti Genel Baskanlari böyle mi? Onlarin açiklamalarindan da böyle düsünmediklerini görüyoruz. Davutoglu ve Babacan böyle mi düsünüyor? Onlarin açiklamalarindan da Kemal Kiliçdaroglu’nun adayligina sicak bakmadiklarini çok net bir sekilde ortada. Hepsinin kafasinda farkli bir aday var. Iste bunun için bu aday tartismalarini gündemde tutmamak için erken seçimi öne atiyorlar. Onlar da biliyorlar ki, bu seçim 2023 Haziran’inda yapilacak” diye konustu.

Kaynak: İHA