Nazilli Belediyesi Sel Felaketinin Yasandigi Bölgelerde Teyakkuza Geçti

Nazilli Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde ögle saatlerinden itibaren etkili olan ve maddi hasara yol açan saganak yagis nedeniyle teyakkuza geçti.

Nazilli Belediyesi Sel Felaketinin Yasandigi Bölgelerde Teyakkuza Geçti
Kent merkezinde ve kirsal mahallelerde siddetli yagis nedeniyle kapanan yollar is makinalari ile açan açilarak, maddi hasarin meydana geldigi ev ve is yerleri saha ekipleri tarafindan bir bir tespit edildi. Sel felaketinin yasandigi bölgelere dogrudan müdahale eden ekipler; özellikle Ocakli, Dereagzi, Bagcilli, Haydarli, Yildiztepe, Pinarbasi mahallelerinde yogun mesai harcadi. Siddetli yagis nedeniyle çesitli noktalarda mahsur kalan vatandaslarin oldugu haberini alan Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan ise, bölgeye giderek sel magduru vatandaslara makam aracini tahsis etti. Muhtemel sel felaketine karsi çamur ve yagmur suyunun biriktigi konut, yol ve isletmelerin ani su baskinlarindan etkilenmemesi için Egriboyun Mezarligi çevresinde insa edilen çökeltme havuzlarinda ise temizlik çalismasi baslatildi.

Tüm birimlerle birlikte sahada olduklarini kaydeden Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan; “Öncelikle tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgemizde özellikle son haftalarda art arda siddetli yagislar meydana geldi. Bizler bu yagislar öncesinde gerekli önlemlerimizi aldik. Komsu il ve ilçelerde oldugu gibi Nazillimizde de yagislardan olumsuz etkilenen pek çok nokta oldu. Ekiplerimiz bu noktalarda gerekli çalismalari ivedi bir sekilde gerçeklestirdi. Aksam saatlerinde de çalismalarimiz sürüyor. Yagmur çamur demeden Nazillimiz için çalisan tüm ekip arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bizler dün oldugu gibi bugün de hemsehrilerimizin yanindayiz, yaninda olmaya devam edecegiz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA