ZBEÜ Ile Denetimli Serbestlik Müdürlügü Arasinda Protokol Imzalandi

Zonguldak Bülent Ecevit Ünivresitesi ile Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügü arasinda yükümlülerin ruhsal destek ve psikiyatrik ihtiyaçlarina dair isbirligi protokolü imzalandi.

ZBEÜ Ile Denetimli Serbestlik Müdürlügü Arasinda Protokol Imzalandi
Protokol ZBEÜ Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ve Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan arasinda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Senato Odasinda imzalandi. Ücretsiz tedavi hizmetlerinin verilmesine iliskin isleyisi kapsayan protokole göre; ruhsal sorun yasayanlara, psikiyatrik tedavi ihtiyaci olanlara, psikiyatrik tedavi görenlere, daha önce psikiyatrik tedavi görmüs olup mevcut durumda ruhsal destek veya psikiyatrik tedavi ihtiyaci oldugunu düsünenlere, intihar süphesi ve intihar öyküsü olanlara Üniversite hastanesinde ücretsiz tedavi ve terapi hizmetleri verilmesi kararlastirildi.

Ayrica protokolde serbestlik tedbiri altinda bulunan yükümlülere saglanacak ruhsal destegin risk ve ihtiyaçlar dogrultusunda bireysel görüsmeler ve grup çalismalari seklinde saglanmasiyla birlikte yükümlülerin vaka sorumlusu görüsmeleri dogrultusunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesine yönlendirilmesi hususlarina yer verildi.

Denetimli serbestlik tedbiri altinda bulunan yükümlüleri ruhsal destek ve psikiyatrik ihtiyaçlari dogrultusunda yönlendirerek, yükümlülerin iyilestirilmesi ve topluma kazandirilmasi için gerekli hizmetlerin amaçlandigi protokol toplantisi, karsilikli görüs alisverislerinin yapilmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA