Safranbolu'da 'Açik Hava Sinema Geceleri' Basladi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yil 23’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali dolayisiyla ödüllü belgesel ve sinema film gösterimleri basladi.

Safranbolu'da 'Açik Hava Sinema Geceleri' Basladi
Safranbolu Belediyesi tarafindan düzenlenen Açik Hava Sinema Geceleri, "Tahtaci Fatma" belgeseli ile 1973 yapimli "Turist Ömer Uzay Yolunda" sinema filmi ile basladi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte minderlerini getiren vatandaslar, sinevizyonun karsisindaki yerini aldi. Havanin güzel olmasini firsat bilen vatandaslar etkinlige yogun ilgi gösterdi. Etkinlige katilan vatandaslara ücretsiz patlamis misir ikrami da yapildi.

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, yaptigi açiklamada, Açik Hava Sinema Geceleri etkinliginin geleneksel hale geldigini belirtti.

Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali öncesinde halki filmlerle bulusturduklarini ifade eden Köse, “Her aksam bir belgesel film, bir de Türk Sinemasinin klasiklesmis ve begeni kazanmis filmlerini seçtik” dedi.

Köse, geçtigimiz yillarda festivalin Eylül ayinda yapildigini, havalarin sogumasi ve tatilcilerin dönmemesinden kaynakli olarak Haziran ayinda yapmaya karar verdiklerini aktardi.
Kaynak: İHA