Filmleri Aratmayan Operasyon Açiklamasi Kuyumcu Aracindan 9 Kilo Altin Yagmalayanlar Yakalandi

Fatih’te kuyumcudan soygun yaparak 9 kilo altin çalan süpheliler, kaçip Küçükçekmece’de gittikleri adreste altinlari eritmeye basladi. Polisin sahislarin aracini tespit etmesi üzerine süphelilerden birisi gelen polislere silahla karsilik verdi. Özel harekat polisleri, silah sikarak kaçan sahsi etkisiz hale getirirken, 3 kisi de gözaltina alindi. Sahislarin gözaltina alinmasi ve silahlarin sikildigi anlar cep telefonu kamerasi tarafindan kaydedildi.

Filmleri Aratmayan Operasyon Açiklamasi Kuyumcu Aracindan 9 Kilo Altin Yagmalayanlar Yakalandi


Dün saat 10.20 siralarinda Fatih’te bir kuyumcuya ait bir araç, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü istikametinde iki sahis tarafindan silahli gaspa ugradi. Sahislar araçtaki iki bavul içindeki 9 kilo altini yagmalayarak araçla olay yerinden kaçti.

Bunun üzerine olay yerinde güvenlik kamerasi arastirmasi ve delil çalisma yapan Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli polis ekipleri, genis çapli çalisma baslatti. Yapilan çalismada kaçan aracin plaka bilgisi ve süphelilerin kimlik bilgileri kisa süre içerisinde tespit edildi.

ALTIN ERITTIKLERI SIRADA YAKALANDILAR

Çalismalarin devaminda süpheli aracin Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi Doktor Sadik Ahmet Caddesi üzerindeki bir isyeri önünde park halinde bulundugu belirlendi. Özel harekat polislerinin de destek verdigi bir operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Celal G. (33), K.A. (25), A.B.K. (19) ve F.D. (31) isimli süpheliler is yeri içerisinde, yagmalanan altinlari erittikleri sirada kiskivrak yakalandi.

POLISE ATESLE KARSILIK VERDI

Süphelilerden M.F.Y. (23) isimli sahis ise polise silahla karsilik vererek olay yerinden kaçmaya çalistigi sirada etkisiz hale getirildi.

Süpheli sahis yarali halde yakalandi.

ALTIN ERITME DÜZENEGI VE ALTINLAR ELE GEÇIRILDI

Adreste yapilan aramalarda olayda kullanilan 1 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet altin eritme düzenegi ve gasp edilen 8 kilo 734 gram ve bir miktar erimis altin olmak üzere, gasp edilen altinlarin tamami ele geçirildi. Süphelilerin emniyetteki islemleri sürüyor.

Olayi anlatan görgü tanigi Alican Akut, “Biz firindaydik bir anda baktik silah sesleri geldi. baktik hemen firinin yan tarafindan adamlar kaçiyordu, polisler pesindeydi. Polise ates ettiler, onlar da polise ates etti, asagi atlarken polis, onu vurdu. Vurduktan sora digerleri buraya baskin yapti. Aslinda spotçu güzel bir insandi, bir seyi yoktu, onu kelepçeyle götürdüler. Iki üç kisi de kaçti” diye konustu.

(Medeni Topaloglu - IHA)
Kaynak: İHA