Dere Yataginda Mahsur Kalan Inekler Için Seferber Oldular

Yozgat’in Çekerek ilçesinde dere yataginda mahsur kalan iki inegi kurtarmak için itfaiye ve belediye ekipleri ile vatandaslar seferber oldu.

Dere Yataginda Mahsur Kalan Inekler Için Seferber Oldular
Çekerek ilçesi Seyit Ahmet Mahallesi kirsalinda besici Ibrahim Coskun’a ait iki büyükbas hayvan otlanirken dere yatagina girdi. Dere yatagindan çikamayan ve orada mahsur kalan büyükbas hayvanlari, vatandaslar bulunduklari yerden çikarmak istedi. Basarili olamayan vatandaslar belediye ve itfaiye ekiplerinden yardim istedi. Bölgeye gelen ekipler, vinç ile inekler için kurtarmak için çalisma baslatti. Yaklasik 2 saat süren çalismanin ardindan halata baglanan inekler, kontrollü sekilde vinçle bulundugu yerden alinarak çikartilarak sahibine teslim edildi.

Mahalle muhtari Mithat Yazar, dere yatagi çok uzun oldugu için iki büyükbas hayvanin mahsur kaldigini belirterek, kurtarma çalismalari baslattiklarini söyledi.



Dere yatagina giren hayvanlarin sahibi Ibrahim Coskun ise, “Hayvanlar otlanirken dere yatagina girmis ve çikamamislar. Belediyeden ve itfaiyeden yardim istedik, vinç yardimiyla hayvanlari çikarttik" dedi.

Kaynak: İHA