Biden, Ukrayna'ya Gelismis Roket Sistemleri Içeren Yeni Silah Paketini Resmen Duyurdu

ABD Baskani Joe Biden, New York Times’ta kaleme aldigi köse yazisinda bahsettigi Ukrayna’ya gelismis roket sistemleri içeren yeni silah yardimi paketini resmen duyurdu.

Biden, Ukrayna'ya Gelismis Roket Sistemleri Içeren Yeni Silah Paketini Resmen Duyurdu


ABD Baskani Joe Biden, New York Times’ta kaleme aldigi "ABD’nin Ukrayna’da Yapacaklari ve Yapmayacaklari" baslikli makalede bahsettigi Ukrayna’ya gelismis roket sistemleri içeren yeni silah yardimi paketini Beyaz Saray tarafindan yayinlanan yazili açiklamasi ile resmen duyurdu. Ukrayna halkinin Rus saldirganligina karsi ülkelerini ve demokrasisini savunmak için cesurca savasarak dünyaya ilham vermeye devam ettigini belirten Biden, “ABD, Ukraynali ortaklarimizin yaninda olacak ve Ukrayna’ya kendisini savunmasi için silah ve teçhizat saglamaya devam edecek” dedi.



Ukrayna’ya yeni güvenlik yardim paketini duyuran Biden, yardim paketinin ABD Kongresi’nde ezici bir çogunlukla iki partili destekle geçtigine dikkat çekerek, “ABD Ukrayna’ya Rus saldirilarini püskürtmek için çok etkili bir sekilde kullandiklari silahlardan daha fazlasini saglamaya devam edebilecek” dedi.

Biden, yeni askeri yardim paketinde hafif çoklu roketatar sistemi olan HIMARS dahil gelismis silahlar olacagini belirterek, “Ukrayna’nin özgürlük mücadelesini desteklemek için yardim saglamada dünyaya öncülük etmeye devam edecegiz” dedi.



ABD tarafindan Ukrayna’ya saglanacak olan yüksek hareket kabiliyetine sahip HIMARS’in, yaklasik 80 kilometrelik bir menzile sahip oldugunu biliniyor.

Biden, gelismis füze sistemlerini ilk olarak makalesinde açiklamisti

Öte yandan Biden "ABD’nin Ukrayna’da Yapacaklari ve Yapmayacaklari" baslikli makalesinde, "Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin dedigi gibi nihayetinde bu savas sadece diplomasi yoluyla kesin olarak sona erecek. Her müzakere sahadaki gerçekleri yansitir. Cephede savasabilmesi ve müzakere masasinda mümkün olan en güçlü pozisyonda olabilmesi için Ukrayna’ya önemli miktarda silah ve mühimmat göndermek için hizla harekete geçtik. Bu yüzden Ukraynalilara, Ukrayna’daki savas alanindaki kilit hedefleri daha isabetli bir sekilde vurmalarini saglayacak daha gelismis füze sistemleri ve mühimmat saglamaya karar verdim" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA