Ankara'da 'Kore Günleri' Etkinliklerine Yogun Ilgi

Kore ve Türkiye arasinda diplomatik iliskilerin 65. yildönümü kutlamalari sürüyor. Gençlik Parki’nda düzenlenen etkinliklere baskentliler yogun ilgi gösterdi.

Ankara'da 'Kore Günleri' Etkinliklerine Yogun Ilgi
Kore-Türkiye diplomatik iliskilerinin 65. yil dönümü etkinlikleri, iki dost ülkenin köklü baglarini gelistirmeye devam ediyor. 65. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Kore-Türkiye arasindaki kültür-sanat alisverisi artarken; Baskentliler Kore kültürünü, sanatini, tarihini ve dilini daha yakindan taniyor. Kültür ve Turizm Bakanligi is birligi ile düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali çesitli kültürleri Ankara’da bulusturuyor.

Kore Kültür Günü Etkinligine Baskentliler büyük ilgi gösterdi. Kore kültürün simgesel degerlerinden olan Samulnori, Yelpaze Dansi Gösterisi, Kore-Türkiye Dostluk Korusu ile Izmir Devlet Türk Dünyasi Dans ve Müzik Toplulugu’nun sahnesi ilgiyle izlendi. Müzik ve dans gösterilerinin ardindan sahneye çikan Kore Kukkiwon Taekwondo takimi gösterisi izleyiciler tarafindan heyecanla takip edildi. Kore-Türkiye arasindaki dostlugu pekistiren gösteriler izleyiciler tarafindan büyük alkis aldi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiligi Kültür Müstesari ve Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park, gösterilere gösterilen ilgiden oldukça memnundu. Park, Türkiye ve Kore arasindaki iliskilerin uzun yillara dayandigini söyledi.

Kee Houng Park, “Bin yil önce atalarimiz, ayni Asya topraklarinda yasadiktan sonra 1950 yili Kore savasinda Türkiye’nin yardim etmesiyle kanla yogrulan kardes sevgimiz, 1957 yilinda kardes ülke olarak diplomatik iliskilerimizin kurulmasinda da vesile olmustur. Kan kardes olan iki ülke 2002 Dünya Kupasi’nda 3. ve 4.lük maçlarinin stantlarini kaplayan her iki ülkenin büyük bayrak ve taraftarlarin destegi, 2021 yilinda Tokyo Olimpiyatlari kadin voleybol maçinin çeyrek finallerinden sonra Türkiye orman yanginlarinin ardindan Kore’nin yardim için gönderdigi 150.000 fidan, iki ülke iliskilerinin çok yakin oldugu anlamina gelmektedir“ dedi.

Kore kültürünün, tarihinin ve dilinin Türkiye’de sevilmesi ve ilgi görmesinin kendilerini çok mutlu ettigini de söyleyen Kee Houng Park, “Kore kültürünün dünya çapinda ilgi görmesinin nedeni, içeriginin evrenselligidir. Bu, ’En Koresel en küreseldir’ ilkesiyle ve Kore kültür sanatçilarinin güvenlerinden dolayi mümkün hale gelmistir. Kore Kültür Merkezi, ’kültür ve sanatin en iyi etkilesim yolu iletisim’ oldugu inanciyla Türkiye ve Kore iki ülke iliskilerinin siyaset, ekonomi, savunma, kültür gibi tüm alanlarda gelecekte de gelismesi için elimizden gelenini yapacagiz” dedi.

Kore-Türkiye diplomatik iliskilerinin 65. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda Kore Kültür Merkezi tarafindan düzenlenen etkinlikler önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Kaynak: İHA