'Almanya'nin Yunanistan'in Provokasyon Tuzagina Düserek Ülkemizi Karalama Kampanyasini Kiniyoruz'

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Almanya Federal Cumhuriyeti Sansölyeligi tarafindan yapilan ülkemiz aleyhindeki mesnetsiz açiklamalari kuvvetle kiniyor ve reddediyoruz. Almanya’nin Yunanistan’in provokasyon tuzagina düserek ülkemizi karalama kampanyasina katilmasi kabul edilemez” dedi.

'Almanya'nin Yunanistan'in Provokasyon Tuzagina Düserek Ülkemizi Karalama Kampanyasini Kiniyoruz'
Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Almanya Federal Cumhuriyeti Sansölyeligi tarafindan yapilan açiklamayla ilgili, “Almanya Federal Cumhuriyeti Sansölyeligi tarafindan yapilan ülkemiz aleyhindeki mesnetsiz açiklamalari kuvvetle kiniyor ve reddediyoruz. Almanya’nin Yunanistan’in provokasyon tuzagina düserek ülkemizi karalama kampanyasina katilmasi kabul edilemez” dedi.

“Yunanistan’in NATO Müttefikligini hiçe sayarak ülkemizin hava sahasini ihlal etmesine, ülkemiz hava sahasi ile uluslararasi hava sahasinda uçaklarimizi taciz etmesine karsi egemenligimizi savunmaya devam edecegiz" diyen Bilgiç, "Yunanistan, dünyada karasularindan daha genis hava sahasi iddiasinda bulunan tek ülkedir. Bu hukuk disi iddiaya dayanarak 6-10 mil içerisindeki uluslararasi hava sahasinda yapilan uçuslari ’Yunanistan hava sahasinin ihlali’ olarak nitelendirmek en hafif tabiriyle aymazliktir. Komsusunun egemenligini, bölgesel güvenlik ve istikrari tehdit eden bir aktör varsa o da Yunanistan’dir. Nitekim Yunanistan, 1923 Lozan ve 1947 Paris Baris Antlasmalari hilafina ülkemize yakin adalari silahlandirmaktadir. Ayrica, Ege’deki karasularini ülkemizin yasamsal çikarlari ve seyrüsefer serbestisi hilafina tek tarafli olarak 6 deniz milinin ötesine genisletebilecegi yönündeki hukuka ve hakkaniyete aykiri tutumunu sürdürmektedir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin kimsenin topraginda gözünün olmadigini belirten Bilgiç, “Ancak, uluslararasi antlasmalarin silahsizlandirilmaya dair son derece açik hükümlerinin Yunanistan tarafindan alenen ihlal edilerek halkimizin güvenliginin tehdit edilmesine göz yummamiz da beklenmemelidir. Almanya’dan müttefiklik ruhuna uygun olmayan tarafgir açiklamalar yapmak yerine, Yunanistan’i uluslararasi antlasmalara uygun davranmaya davet etmesini bekliyoruz” dedi.

(Musa Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA