Yabanci Ögrenciler Hayvanat Bahçesine Hayran Kaldi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi, Isviçre’nin Zürih Üniversitesi ögrencilerini misafir etti. 153 türde yaklasik 1600 hayvana ev sahipligi yapan Hayvanat Bahçesi’ni ilgiyle gezen Isviçreli ögrenciler, personelin ilgisinden de memnun kaldiklarini ifade ettiler.

Yabanci Ögrenciler Hayvanat Bahçesine Hayran Kaldi
Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ögrencilerinin konugu olarak 8 günlük ögrenci degisim programi çerçevesinde Kayseri’ye gelen Isviçre’nin Zürih Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ögrencileri, Kapadokya, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Cumhuriyet Meydani ve Kapali Çarsi’nin ardindan Anadolu Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederek izlenimlerini paylasti. Ülkeler arasindaki ögrenciler ile bilimsel ve kültürel faaliyetler dogrultusunda iliskilerin gelistirilmesini saglayan Uluslararasi Veteriner Ögrenciler Toplulugu’nun (IVSA) ögrenci degisim programi çerçevesinde Kayseri’ye konuk olan Isviçreli ögrenciler, Kayseri hakkindaki düsüncelerini aktardi. Kayseri ve Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi ziyareti hakkinda düsüncelerini dile getiren Zürih Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ögrencisi ayni zamanda ögrenci degisim programi sorumlusu Jasmine Than, kendi ülkesi ve Türkiye’deki egitim ile karsilastirma firsati buldugunu, Türk kültürünün daha sicak oldugunu kesfettigini dile getirdi. Ögrenci Than, ziyaret çerçevesinde hem Zürih hem de Budapeste’deki hayvanat bahçelerini ziyaret ettiklerini ancak Kayseri Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi’ndeki veteriner hekimlerin ilgisini ve hayvanat bahçesinin tanitimina yönelik faaliyetlerini çok begendiklerini ifade etti.

Hayvanat Bahçesi ziyaretinde konusan Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 4. sinif ögrencisi ve ögrenci degisim programi sorumlusu Melis Ay ise süreç içerisinde kendilerine, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin çok büyük katkilari oldugunu ifade ederek, “3 kere bu kulüple sempozyum yaptik. Ve burada Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin çok büyük bize katkilari oldu. Bunun için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Isviçre, Zürih Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ögrencilerine Anadolu Harikalar Diyari Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafindan bilgiler verilirken, yabanci ögrenciler, hayvanat bahçesi sakinlerini ilgiyle inceledi.
Kaynak: İHA