Osmaneli'de 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 7-13 Mayis Trafik Haftasi dolayisiyla "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" uygulamasi yapildi.

Osmaneli'de 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi
Içisleri Bakanligi tarafindan tüm il ve ilçelerde es zamanli olarak baslatilan 7-13 Mayis Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde yapilan uygulama; Kaymakam Yüksel Ünal, Ilçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Öcal Ersoy’un katilimiyla gerçeklesti. Kaymakam Ünal, uygulama sürecinde durdurulan araç sürücülerine ve yayalara bilgilendirmelerde bulundu.

Konuyla ile ilgili açiklamalarda bulunan Kaymakam Ünal, "07-13 Mayis Trafik Haftasi münasebetiyle Içisleri Bakanligimiz tarafindan baslatilan kampanya çerçevesinde araç sürücüleri ve yayalara yönelik bilgilendirmelerde bulunduk. Araç sürücülerine yönelik emniyet kemeri hatirlatmalarinda bulunarak yaya geçitlerinde geldiklerine yayalara dikkat edip yayalara yol vermeleri konularinda bilgilendirmelerde bulunduk. Yaya olarak trafikte bulunan vatandaslarimiza yönelik ise 5 adimda güvenlik uygulamasi dolayisiyla yayalarimizin kaldirimlarini, üstgeçitleri kullanmalari, gece trafikteyken görünür olmalarini saglayacak kiyafetler giymeleri, trafik isiklarina dikkat etmeleri, trafik isiklarinin olmadigi alanlarda mutlaka yaya geçitlerini ve üst geçitlerini kullanmalari, vatandaslarimizin yaya olarak trafikte olduklarinda yürürken yola odaklanmalari için cep telefonu gibi elektronik aletlerden uzak durmalari konularinda bilgilendirmelerinde bulunduk" dedi.

Kaynak: İHA