Gaziantep'teki Iftar Çadirinda 210 Bin Kisilik Iftar Yemegi Ikram Edildi

Ramazan ayinda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan iftar çadirinda 1 ay boyunca toplam 210 bin kisilik iftar yemegi ikraminda bulunuldu.

Gaziantep'teki Iftar Çadirinda 210 Bin Kisilik Iftar Yemegi Ikram Edildi
Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Paylastikça artan bereket’ sloganiyla Ramazan ayinda hem Gazi sehirliler ile iftar sofrasinda bulustu hem de vatandaslara erzak ve gida desteginde bulundu. GBB Kadin Aile Egitim ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda kurulan iftar çadirinda 1 ay boyunca toplamda 210 bin kisiye iftar yemegi ikram edildi. Ayrica, içerisinde 13 çesit ürünün bulundugu 20 kilogramlik 140 bin gida paketi de kapi kapi dolasilarak sahiplerine ulastirildi.

Öte yandan Büyüksehir Belediyesi ve Gaziantep Valiligi is birliginde belirlenen her mahallede sicak yemek dagitimlari yapildi. Muhtarlarla ortak çalisilarak mahallede bulunan ihtiyaç sahipleri tespit edilirken, öncelik yasli, engelli ve ihtiyaç sahipleri olarak belirlendi. Bu dogrultuda toplamda 80 bin kisinin iftar yemegi ihtiyaci karsilanmis oldu.

Ramazana özel program

Büyüksehir Belediyesi Degerler Egitimi ve Gönüllü Kuruluslar Daire Baskanligi’nca Ramazan’in maneviyatini yasatmak için “Bir Baska Ramazan Programi” ile 30 gün boyunca Gazi sehirlilerin evlerine konuk olundu. Ramazan Sokagi’nda ise Ramazan gelenekleri yasatilarak genç ve çocuklara aileleri ile eski ramazanlara benzer deneyimleme firsatlari sunuldu. Gaziantep Kalesi altinda olusturulan sahnede Bekir Develi’nin sunumuyla gerçeklesen programin konuklari ise Burhan Isleyen, Ikbal Gürpinar, Saadettin Acar ve Ismail Kiliçaraslan, Hayati Inanç, Erem Sentürk, Sena Yamanoglu, Nurullah Genç, Savas, Barkçin, Ozan Bodur, Ömer Karaoglu, Soray Uzun, Saliha Erdim, Mehmet Dinç, Merve Gülcemal, Mehmet Görmez, Tarik Tufan, Sitki Aslanhan, Sedat Anar, Mustafa Akgül, Resul Aydemir, Ersin Çelik ve Adem Metan, Yasin Pisgin, Sertaç Güngör, Ahmet Bulut, Fatih Koca, Ender Dogan, Muzaffer Ceylan, Gökhan Müftüoglu, Ömer Öztürk, Hatice Kübra Tongar ve Yusuf Kaplan oldu.

Program Medeniyetler Sehri Youtube kanalindan canli yayin olarak sevenleriyle bulustu.
Kaynak: İHA