Binali Yildirim Açiklamasi 'Karadeniz Dünyanin Ihtiyacini 45 Yil Boyunca Karsilayacak Enerji Stokuna Sahip'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Karadeniz dünyanin ihtiyacini 45 yil boyunca karsilayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz. Bunun adi nedir, hidrojen sülfürdür. Hidrojen de gelecegin en temiz gazidir" dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Karadeniz Dünyanin Ihtiyacini 45 Yil Boyunca Karsilayacak Enerji Stokuna Sahip'


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Erzincan’dan karayoluyla geldigi Tunceli’de partililer tarafindan karsilandi. Partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi’nda konusan Yildirim, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Covid-19 salginina deginen Yildirim, “Bir mikrop, 8 milyar insani, dünyayi dize getirdi. Öyle bir mikrop ki zenginlik para etmedi, büyük ülke olmak, güçlü ülke olmak para etmedi. Hepsi yerlerde kaldi. Iste o zenginlikleriyle, büyüklükleriyle övünen ülkeler vatandaslarini korona virüsten tedavi etmekte aciz kaldilar. Ama Türkiye imdada yetisti. Sadece kendi vatandasini degil 160 ülkeye de yardim elini uzatti’’ dedi.



Muhalefetin sehir hastanelerine yönelik elestirilerini hatirlatan Yildirim, “Iste bu pandemide o sehir hastanelerinin ne ise yaradigini bizatihi gördüler. Elhamdülillah altyapimiz hazirdi. O altyapiyla dünyayi kasip kavuran bu belayi en az zararla atlatan ülkelerin basindayiz” diye konustu.



’’DEGISIMI YAKALAMAK ÖNEMLI’’

Teknolojinin, iklimlerin ve birçok seyin degistigini ifade eden Yildirim, “Degisimi yakalamak, degisimi iskalamamak gerekiyor. Her sey degisiyor ama bizim muhalefet hiç degismiyor, ezberlerini hiç bozmuyorlar. 20 yil boyunca yaptiklarini söyleyeyim; ’niye bu isleri yapiyorsunuz’, ’niye köprü yapiyorsunuz’, ’niye tünel, hastane, demiryolu yapiyorsunuz’ diyorlar. Gezi olaylarini hatirlayin. Ne dediler Gezi olaylarinda. Ültimatom verdiler. Yollari yapmayin, köprüleri yikin, havaalanlarina ne lüzum var. Millet yol yapti, hastane yapti, havaalani yapti. Bunlarin memleketin ihtiyaçlarindan, beklentisinden de haberleri yok. Fanus içinde siyaset budur” seklinde konustu.

Tunceli’de terörle mücadeledeki basariya da deginen Yildirim, “Simdi Munzur’un daglarinda çiçekler açiyor mu, Munzur daglari senlendi mi, Munzur’un ovalari, dereleri siril siril akiyor mu, akin akin insanlar buraya gelip ziyaret ediyor mu? Daha çok gelecekler” ifadelerini kullandi.

Son günlerde gündemde olan siginmacilara iliskin de konusan Yildirim, “Siginmacilar, mülteciler deyince akli izan ile insaf ile hareket etmek lazim. Biz biliyoruz ki sartlar iyilestiginde, orada can ve mal güvenligi tam saglandiginda burada geçici korumayla bulunan bütün yabancilar kendi topraklarina dönecek. Dönmeye de basladi.

Biz Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari’ni da bunun için yaptik. Niye sinirlarimizin güneyinde 900 kilometrelik alanda terör odaklarini daha sinirlarimiza gelmeden temizledik. Simdi oralarda Suriye’deki iç savastan canini kurtarmak için ülkemize gelen siginmacilara evler yapiyoruz, okullar yapiyoruz ve oraya yerlestiriyoruz. Güvenli bir sekilde hayatlarini devam ettirmelerini sagliyoruz. Bunlar gidecekler ama bu büyük ülkeden iyi hatiralarla ayrilmalari bizim için çok önemlidir. Biz asil bir milletiz. Biz ölümle burun buruna gelen insana komsularimizin yaptigi gibi botlarini sisleyip denizin derinliklerinde yok olmalarina izin vermeyiz. Insanlik öldü mü deriz ve herkese yardim ederiz. Bugün Ukraynalilara da yardim ediyoruz. Magdur ve mazlum kim varsa ona yardim ediyoruz. Ama sunu herkes bilmeli, bu ülkenin huzurunu kim bozarsa, bu ülkenin asli vatandaslarina yanlista kim bulunursa bulunsun bir saniye bile gözünün yasina bakmadan disarida hak ettikleri yere göndeririz’’ dedi.



’’PANDEMIDEN DOLAYI DÜNYANIN ADETA ÇIVISI ÇIKTI’’

Son zamanlarda artan enflasyona da deginen Yildirim, söyle konustu:

’’Iki yil bu pandemiden dolayi adeta dünyanin çivisi çikti. Her sey alt üst oldu. Üretim zinciri koptu. Pandemiden dolayi hizmet üretilemedi. Tarimda, sanayide üretim yapilamadi ama ihtiyaçlar devam etti. Iste bu sartlar altinda dahi bu durumu en az hasarla atlatan ülke Türkiye’dir. Peki ne yapacagiz. Dünyada böyle diye elimizi kolumuzu baglayip oturacak halimiz yok. Bununla ilgili de cumhurbaskanimiz, ekibi sürekli çalisiyor. Sürekli çareler üretmeye bakiyor. Bu sikintilari da asacagiz. Çünkü bizim Türkiye olarak imkanlarimiz ihtiyaçlarimizdan fazladir. Dolayisiyla bu isin de üstesinden gelecegiz. Bir gaz bulduk, 540 milyar metreküp bir gazimiz var. Ama bu daha baslangiç. Arkasi da gelecek. Karadeniz dünyanin ihtiyacini 45 yil boyunca karsilayacak enerji stokuna sahip. Büyük bir servetin üzerindeyiz. Bunun adi nedir, hidrojen sülfürdür. Hidrojen de gelecegin en temiz gazidir. Dogalgaz temiz diyoruz ya onun bile çikardigi karbondioksit sera gazi var. Ama hidrojende hiçbir sey yok. Suyu buharlastiriyorsunuz, gaz oluyor. Sifir karbon sifir egzoz, gerçek çevreci. Dolayisiyla bu kaynaklara Karadeniz’in sahili boyunca büyük yataklara sahibiz. Iste bunlar Türkiye’nin gelecekteki mukayeseli üstünlügüdür. Bunu bilenler, Türkiye’nin bu gücünü görenler ne yapalim edelim de ülkeyi istikrarsiz hale getirelim, bunun planlarini tek tek uygulamaya çalisiyorlar. Biz de 20 yildir bunun mücadelesini veriyoruz.’’

Yildirim, konusmasinin sonunda 2023 seçimlerine Tunceli’nin hazir oldugunu belirterek, Tunceli’nin gönül belediyeciligine de ihtiyaci oldugunu söyledi.

Buradaki programinin ardindan AK Parti Tunceli Il Baskanligi binasi ile Egitim Bir-Sen ve Memur-Sen binasinin açilisini yapan Binali Yildirim, daha sonra Tunceli Valiligi’ne geçerek Vali Mehmet Ali Özkan’dan kente iliskin brifing aldi.

(Ercan Topaç - IHA)
Kaynak: İHA