Bayramda 25 Bin Kisi Ücretsiz Yolculuk Yapti

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayisiyla Ramazan Bayrami’na anlam katti. Bayramin 1’inci günü yaklasik 25 bin Sakaryali ücretsiz yolculuk yapti, bayramin sonuna kadar ise toplam 50 bin kisiye ulasim hizmeti verildi. BELPAS’in isletmeciligindeki toplam 8 tesiste bayram boyunca 30 bin vatandas sevdikleriyle doyasiya vakit geçirdi.

Bayramda 25 Bin Kisi Ücretsiz Yolculuk Yapti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlaminda bayramlar ve özel günlerde büyük bir hassasiyetle çalisiyor. Ramazan ayi boyunca sosyal etkinlik anlaminda vatandaslarin aksamlarini birbirinden güzel programlarla güzellestiren Büyüksehir, bayram için de hazirliklarini yapti. Ulasimda ve sosyal tesislerde vatandaslarin 3 günü ailesi ve sevdikleriyle huzur içinde geçirebilmesi için tüm planlamalar yapildi. Ulasimda 67 araç ve 150 personel bayram sabahi görev basindaydi. Bayramin ilk günü toplu tasimayi tercih eden vatandaslar, tam kapasiteyle çalisan Büyüksehir’in araçlariyla ücretsiz tasindi. 1 günde ücretsiz ulasim imkâni sunulan kisi sayisinin 25 bine yakin oldugu belirtildi. Bayram boyunca ise toplamda 50 bine yakin vatandasin toplu tasimayla yolculuk yaptigi ögrenildi.

“Mezarliklara servis ve ücretsiz ulasim”

Bunun yaninda Adapazari, Serdivan ve Erenler gibi yerlesimin yogun oldugu bölgelerde merkezi camilerde görevlendirilen servis araçlariyla mezarliklara ücretsiz olarak ulastirildi. Camilerden yapilan seferlerin yaninda yine bayram sabahinda Demokrasi Meydani’ndan mezarliklara seferler düzenlendi.

Ayrica Sakarya’nin dört bir yaninda halka hizmet veren Büyüksehir tesisleri de bayrama hazirlandi. Tam kadroyla çalisan BELPAS isletmeleri Semsiyeli Park, Yenikent Park, Korucuk Park, Kent Park, (Aziz Duran Parki) Orman Park, Pamukova Esentepe Park, Sakarya Millet Bahçesi ve Uçak Kafe Kiraathanesi’nde vatandaslar 3 gün boyunca sevdikleriyle doyasiya vakit geçirdi. Tüm tesislerde yaklasik 30 bine yakin vatandasa hizmet verildi.

“Büyüksehir her alanda görevdeydi”

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Sakarya bayramlarin güzelligini, geleneklerini, lezzetini yasayan, misafirperver, kadirsinas ve cömert bir sehirdir. Birbirinden farkli milletlerin, köklerin birlestigi, kadim sehirde her yönüyle güzel bir bayram geçirdik. 2 buçuk yilin ardindan ilk kez kisitlamalarin, sinirlarin olmadigi bulusmalari yasadik. Büyüksehir olarak her bir vatandasimizin sevdiklerine kolayca ulasabilmesi için ilk gün ücretsiz ulasim hizmeti sunduk. Bayramin her gününde tesislerimizde tam kadroyla çalistik. Sosyal Hizmetler ekiplerimiz yalniz olan yaslilarimizin, engellilerimizin, sehit yakini ve gazilerin kapisini çaldi, yüzlerde tebessüm oldu. Sosyal belediyecilik anlayisiyla çalismaya, üretmeye ve vatandasimizin yaninda olmaya devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA