Rus Ordusunun Azovstal Fabrikasini Vurdugu Anlar Paylasildi

Ukrayna’nin Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasina Rus ordusunun düzenledigi saldiriya ait görüntüler paylasildi. Görüntülerde, fabrikada çok sayida patlama meydana geldigi görüldü.

Rus Ordusunun Azovstal Fabrikasini Vurdugu Anlar Paylasildi
Rusya’nin kusatmasi altindaki Ukrayna’nin Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasi, Rus ordusu tarafindan vuruldu. Saldiriya ait görüntüler, Ukrayna’nin Donbass bölgesinde bulunan Rus yanlisi ayrilikçi Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin sözde Içisleri Bakanligi tarafindan sosyal medya üzerinden paylasildi. Görüntünün hangi tarihte kaydedildigi net olmasa da, 3 Mayis’tan sonra kaydedildigi tahmin ediliyor.

Mariupol Belediye Baskani Vadim Boyçenko daha önce yaptigi açiklamada, Azovstal’da bulunan Ukrayna güçleri ile iletisimin kesildigini ifade etmis, Rusya ise fabrikaya bir saldiri baslattigini ve fabrika binasina girdigini aktarmisti.

Ukrayna tarafi ise daha sonra fabrikadaki Ukrayna güçleri ile iletisimin yeniden saglandigini belirtti.

Öte yandan Birlesmis Milletler (BM) ve Uluslararasi Kizilhaç Komitesi girisimleri ile dün 156 kisi otobüslerle Ukrayna’nin Zaporijya kentine tahliye edilmisti. Fabrikada, hala Azov Taburu üyeleri ve siviller bulunuyor.
Kaynak: İHA