Bayram Dönüsü Çapraz Atese Alinan Aileden Anne Ve Kizi Hayatini Kaybetti

Diyarbakir’da bayram dönüsü uzun namlulu silahlarla çapraz atese alinan 5 kisilik aileden anne ve kizi hayatini kaybetti.

Bayram Dönüsü Çapraz Atese Alinan Aileden Anne Ve Kizi Hayatini Kaybetti
Olay, Baglar ilçesi Buyuransu Mahallesi’nde meydana geldi. Alinan bilgilere göre, bayram ziyareti için kayinbabasina ziyarete gelen iki bacanak, ziyaretlerini tamamladiktan sonra aksam saatlerinde kent merkezine dönmek için yola çikti. Önde olan 33 DUG 48 plakali otomobil seyir halinde iken iddiaya göre, üç kisi tarafindan çapraz atese alindi. Araçta bulunan baba A.D, oglu M.D, ve kizi S.D ile G.D, N.D isimli 5 kisi agir yaralandi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 saglik ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralilar, kentteki hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Yaralilardan anne ve kizi G.D., N.D., yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Diger 3 yarali ameliyata alinarak tedavi altina alindi.

Hayatini kaybedenlerin akrabalarindan Muhsin Tan, akrabalarinin dün aksam kayinbabasi güle bayram ziyaretine geldigini söyledi.

Bayramlasma bittikten sonra eve döndüklerini aktaran Tan, “Köy çikisinda çapraz atese tutuyorlar. Ailenin tamamini katletmek için. Iki bacanak pes pese çikiyorlar. Tarama yapilinca ikinci aracin isigi görülünce katiller kaçiyorlar. Iki ölümüz var. Defin yaptik. Geri kalan aile fertleri kimi buraya geldi. Kimi de hastanede yaralilarini bekliyorlar. Allah koymasin diyoruz. Konuyu henüz hiç kimse bilmiyor” dedi.

Öte yandan, faillerin bulunmasi için çalisma baslatilirken, hayatini kaybedenlerin defnedildikleri belirtildi. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
Kaynak: İHA