Osmangazi'de Ceceli Rüzgâri

Osmangazi Belediyesi’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde konser veren ünlü sanatçi Mustafa Ceceli, Osmangazili gençlere unutamayacaklari bir 19 Mayis coskusu yasatti.

Osmangazi'de Ceceli Rüzgâri
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan baslattigi bagimsizlik mücadelesinin 103’üncü yil dönümü, Osmangazi’de büyük bir coskuyla kutlandi. 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda sahneye çikan ünlü sanatçi Mustafa Ceceli, sevilen sarkilarini gençler için seslendirdi. Ceceli’nin sarkilarina hep bir agizdan eslik eden binlerce genç, 19 Mayis aksaminda doyasiya eglendi.

Sahneye çikarak gençlerin bayramini kutlayan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, ünlü sanatçi Mustafa Ceceli’ye de Osmanli Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin biblosu ile çiçek hediye etti.

Gençlere 19 Mayis’in önemiyle ilgili bilgi verip tavsiyelerde bulunan Baskan Dündar, “19 Mayis, Gazi Mustafa Kemal’in Bandirma gemisiyle yeni bir yolculuga çiktigi, yeni bir kurulusun ilk adimlarinin atildigi tarihtir. Milli ruh bu tarihte Samsun’da yeniden sekillenmistir. Sonrasinda ise, Çanakkale Savaslari’nda 7 düvel bu milleti tarih sahnesinden silmek için birlesti. Ama bu millet orada bir oldu, iri oldu, diri oldu. Haçli zihniyetini denizin serin sularina gömdü. 103 sene önce baslayan bu yolculugu ve önümüzdeki yil Cumhuriyetin 100. yilini kutlayacagimiz bu yillarda Türkiye olarak dimdik ayaktayiz. Uyumuyoruz, uyumayacagiz. O zihniyet uyumuyor çünkü. Iste 15 Temmuz, o zihniyetin bir tezahürüdür. Bu zihniyetle mücadele edecek olan Türk gençligidir. Bu aksam egleniyorsak, kutlama yapabiliyorsak, bu düsünceleri aklimizdan çikarmamaliyiz. 100 yil önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti, artik çok farkli noktada. Dünyanin sayili güçleri arasindayiz. Dünyada zulüm gören yerlere huzuru ve güveni götürecegiz. Yasadigimiz topraklarda kurulan Osmanli’nin temelinde baris, huzur ve güven vardir. Gittigimiz yerde kan ve gözyasi olmaz. Iste biz, bu anlayisin temsilcileriyiz” dedi.

Baskan Dündar’in coskulu konusmasina, meydani dolduran binlerce genç ayni sekilde karsilik verdi.

Baskan Dündar’a bu güzel program için tesekkür eden Mustafa Ceceli, sahnedeki performansiyla gençleri bir kez daha kendisine hayran birakti. Sahne önündeki engelli hayranlarinin yanina giderek selfie çeken sarkiciya, hayranlari sevgi gösterisinde bulundu.
Kaynak: İHA