Adile Nasit'in Sesi Yapay Zeka Teknolojisiyle 'Doga Sevgisi' Masalina Ses Verdi

Adile Nasit’in sesi ‘AI Voice Cloning’ teknolojisi ile kopyalanarak yeniden bir masala ses verdi. Sesli kitap platformu Dinlebi tarafindan hazirlanan projede, online alisveris siparislerde gönderilen kargo kutulari çocuklari özel sürprizle karsiliyor. Kutularda yer alan karekod okutuldugunda Adile Nasit‘in sesinden ‘Doga Sevgisi’ masali dinlenebiliyor.

Adile Nasit'in Sesi Yapay Zeka Teknolojisiyle 'Doga Sevgisi' Masalina Ses Verdi


Türk sinemasinin unutulmaz ismi Adile Nasit’in sesi, ölümünden 35 yil sonra çocuklara bir kez daha bir masalla ulasiyor. Bugünün anne babalari çocukluklarinda Adile Nasit’in televizyonda yayinlanan ‘Uykudan Önce’ programini izledikten sonra yataklarina giderdi. Yasami boyunca samimi ve sicak tavirlari, kahkahasi ile çocuklarin ‘Adile Teyze’si olan Adile Nasit, sesli kitap platformu Dinlebi’nin LCWaikiki için hazirladigi sesli kitap projesi ile yeniden bir masala ses veriyor.

Yapay zekâ Nasit’in sesini klonladi

Adile Nasit’in sesi yaklasik bir ay süren bir çalisma ile ‘yapay zekâ ses klonlama’ teknolojisi kullanilarak seslendirmeye hazir hale getirildi.

Nasit’in rol aldigi sinema filmleri, televizyon programlari ve benzer yayinlardan toparlanarak temizlenen sesleri yapay zekâ yazilimina ögretildi. Daha sonra yazar Eyüphan Erkul tarafindan doga sevgisi temasiyla yazilan eser, tiyatro oyuncusu Sensel Uykal tarafindan seslendirildi. Son olarak hazirlanan kayit ‘AI Voice Cloning’ teknolojisi ile Adile Nasit’in sesine dönüstürüldü.

Nasit’in okudugu sesli masal, LCWaikiki’nin e-ticaret platformundan verilen siparisler için gönderilen kargo kutularinin üzerindeki karekod okutuldugunda, otomatik olarak çalmaya basliyor. Nasit’in ailesinden izin alinarak hayata geçirilen proje en az çocuklar kadar anne babalarini da heyecanlandirdi.
Kaynak: İHA