Ankara'da 2,5 Yasindaki Çocuk, Babasi Tarafindan Dövülerek Öldürüldügü Iddiasiyla Gözaltina Alindi

Ankara’nin Altindag ilçesinde yasayan K.G., 2,5 yasindaki oglunu döverek öldürdügü iddiasiyla gözaltina alindi.

Ankara'da 2,5 Yasindaki Çocuk, Babasi Tarafindan Dövülerek Öldürüldügü Iddiasiyla Gözaltina Alindi
Olay, Ankara’nin Altindag ilçesindeki Kale Mahallesi’nde bulunan 2 Sokakta, sabah saatlerinde meydana geldi. Iddiaya göre, daha önce uyusturucu nedeniyle hapis yatan O.G, 2,5 yasindaki oglu K. G’yi dün aksam saatlerinde darp etti. Geçtigimiz günlerde esinden bosanan O.G, oglunu piknik tüpüyle dövdükten sonra kafasini duvara vurdu. Daha sonra oglunun nefes almadigini fark etti. Küçük çocugu Ulucanlarda bulunan hastaneye götüren O.G. ve kardesi C.G., hastane polisinin süphelenmesiyle birlikte gözaltina alindi. Hastane bahçesindeki vatandaslarin ihbari üzerine gelen saglik ekiplerince ilk müdahalesi yapilmasina ragmen 2,5 yasindaki K.G. hayatini kaybetti. Polis, olayla ilgili inceleme baslatti.

Hastanede bana çocugun öldügünü söylediler

Olay aninda kendisinin Izmir’den Ankara’ya döndügünü Dede Murat Gezer, “Ben Izmir’deydim. Izmir’den dönüste sabaha karsi bir haber aldim. Çocugun kalbi durdu dediler, çocuk rahatsiz dediler. Çocugu hastaneye götürüyoruz dediler sadece bana. Ben de oradan tren garindan indim saat 09.30-10.00 gibi Ankara Hastanesine gittim. Orada da bana çocugun öldügünü söylediler. Bir düstü dediler, sonradan çevirdiler babasi dövmüs, kafasini duvara vurmus. Piknik tüpü yok. Sadece duvara vurmus. Artik o mu vurdu duvara kendi mi vurdu nasil oldugunu bilmiyorum. Ben hastaneye gittim, doktorla görüstüm. Çocugun burnundan hafif kanlar gelmis. Herhalde beyin kanamasi mi geçirdi çocuk bilmiyorum. Hemen hastaneye gitmemis, korkmus biraz. Biraz beklemis, komsumuz ‘Çocuk kötülesti’ demis. Benim duyumuma göre çocugu kucagina alip kosa kosa hastaneye götürmüs” diye konustu.



"Böyle bir çocuk olmaz yani, cehennem gibi bir çocuk"

Oglu O.G’nin daha önce Gelini K.G.’den bosandigini belirten Murat Gezer, “Daha önce evlendiler, ayrildilar. Ailesi bir baskasina gitti. Yeniden geldi, baristi. Yeniden onu birakip gitmis, ben Izmir’deydim. Yine birakip gitmis onu. O cezaevindeydi, 3 sene cezaevinde yatmisti. Çiktiktan sonra zaten çocugu görmemisti. Çocuk annesinin yaninda büyüdü. Çocugu da birakip gitmis annesi, bir de kiz var. Kizina ben bakiyordum 2.5 seneden beri, herhangi bir sorun yoktu. Kizina da öyle herhangi bir siddet yapmiyor. Sadece bir çocuga olmus her halde. Ne diyeyim, Allah belasini versin. Böyle bir çocuk olmaz yani, cehennem gibi bir çocuk” ifadelerini kullandi.

"Çocuklarini almaya çok çalisti, alamadi, vermediler çocugunu"

Annenin birakip gitmesinin sebebinin esinden gördügü siddet oldugunu ifade eden komsu Ece Sahin, “Annesi birakip kaçti çünkü esinden çok siddet görüyordu. Çocuklarini almaya çok çalisti, alamadi, vermediler çocugunu. Babasi tarafindan sürekli darp ediliyordu, siddete maruz kaliyordu. Komsular olarak Demir Fikra karakolunu aradik. Geldiler, delil olmadigi için, görüntü olmadigi için çocuklari yurda almadilar. Bir iki defa sikayette bulunmustuk mahalle olarak. En son evvelki aksam da yine döverek, bogazini falan sikmis. Çocuk elinde can çekiyormus. Hastaneye gidip birakmis, sonra kaçiyor. Hastanede darplar çikiyor, hastanede zaten son nefesini vermis çocuk” dedi.

Kaynak: İHA