Yurtdisindan Gelen Yatirimcilar Tarim Ve Turizm Projelerine Hayran Kaldi

Kirgizistan’dan gelen yatirimcilarla 3 yilda hayata geçirilen tarim, turizm projelerini gezen Sakarya Büyüksehir Baskani Ekrem Yüce, “Sehrimizin tarim ve turizm potansiyeli yükselten yatirimlari hayata geçirmekten bir kez daha gurur duyduk” dedi.

Yurtdisindan Gelen Yatirimcilar Tarim Ve Turizm Projelerine Hayran Kaldi
Sakarya Büyüksehir Belediyesinin tarima ve turizme yönelik yatirimlari tüm dünyadan ilgi görmeye devam ediyor. Baskan Ekrem Yüce ve bürokratlari bu çerçevede Kirgizistan’in Türkiye Fahri Konsolosu Yusuf Ugur ve Kirgizistan’dan gelen yatirimcilara hayata geçirilen projeleri gezdirdi. Misafirlerle ilk olarak geçtigimiz günlerde lansman töreninin gerçeklestirildigi Sapanca Yanik’ta ki Fidan Üretim ve Teshir Merkezi’ni ziyaret eden heyet burada, Sakarya’nin süs bitkiciligi konusunda bulundugu konum ve bu hususta yapilan yatirimlar tanitimini gerçeklestirdi. Sapanca ziyareti sonrasi Baskan Yüce ve misafirler Akyazi’da hayata geçirilen Seracilik Mükemmeliyet Merkezi’ne ziyarette bulundu. Büyüksehir Belediyesinin kendi öz kaynaklariyla hayata geçirdigi ve Avrupa’da esi benzeri bulunmayacak bir büyüklüge, üretime sahip olacak dev tesisi ziyaret eden yatirimcilar, tesise hayran kaldilar. Baskan Yüce ile birlikte tesisi gezip incelemelerde bulunan yatirimcilar, Baskan Yüce’den tesisin maliyeti, üretim potansiyeli ve isleyisi hakkinda detayli bilgiler aldilar.

Ziyaretler sonrasi degerlendirmelerde bulunan Baskan Ekrem Yüce, “3 yilda sehrimizin tarim ve turizm potansiyeline yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeler hem yurt içinde hem de yurt disinda birçok yatirimci tarafindan ilgi gördü. Kirgizistan’in Türkiye Fahri Konsolosu Yusuf Ugur ve beraberinde gelen Kirgiz yatirimcilar sehrimizin turizm ve tarim projelerini yerinde görmek istediler. Bizlerde misafirlerimizi en iyi sekilde agirlayip onlara hayata geçirdigimiz birçok projeyi yakindan inceleme sansi sunduk. Projelerimizi en ince ayrintisina kadar misafirlerimizle paylasarak sehrimizin turizm ve tarim potansiyellerinden bahsettik. Misafirlerimiz hayata geçirdigimiz projelere hayran kaldilar. Sehrimizin tarim ve turizm potansiyeli yükselten yatirimlari hayata geçirmekten bir kez daha gurur duyduk” dedi.

Kaynak: İHA