Kan Bagisi Yapanlara Spor Ayakkabi Hediye

Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi ve Kizilay tarafindan organize edilen 13. Geleneksel kan bagisi kampanyasi basladi. Bu kan bagisinda bir günde 5 bin ünitenin üzerinde kan bagisi hedefleniyor. Kan bagisi yapan vatandaslara ise spor ayakkabi hediye edildi.

Kan Bagisi Yapanlara Spor Ayakkabi Hediye
Sahinbey Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen kan bagisi kampanyasinin 13.’sü bu sene “Vatan için can millet için kan veririz” sloganiyla basladi.

Gaziantep Valiligi, Sahinbey Belediyesi ve Kizilay tarafindan organize edilen 15 Temmuz Demokrasi meydaninda gerçeklesen kan bagisi kampanyasina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Kan bagisi yapan vatandaslara Sahinbey Belediyesi tarafindan spor ayakkabisi hediye edildi. Sahinbey Belediyesi, daha önceki bagislarda bir günde 3 bin ünite kan toplayarak kirdigi Türkiye rekorunu bu sene 5 binin üzerine çikararak kendi rekorunu egale etmeyi hedefliyor.

“Bu meydan millet için kan vatan için can verenlerin sevdasiyla doludur”

Tahmazoglu bu meydanin vatan için can millet için kan verenlerle dolu oldugunu belirterek, “’Vatan için can millet için kan verecegiz’ sevdasiyla meydana kosan kiymetli hemsehrilerimiz bu yil 13.’sünü düzenledigimiz geleneksel kan bagisi kampanyamiza hepiniz hos geldiniz. Kan sadece insanda olan üretimi olmayan bir maddedir. Verdigimiz bir ünite kan ile 3 insana can olabiliyoruz. Vatan olmanin, birlik olmanin, beraber olmanin çok güzel bir göstergesidir. Bu meydan millet için kan vatan için can verenlerin sevdasiyla doludur” ifadelerini kullandi.

“Kendi rekorumuzu egale edecegiz”

Hedeflerinin bu kan bagisinda kendi rekorlarini egale etmek oldugunu vurgulayan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Bugüne kadar 13.’sünü düzenledigimiz kan bagisi kampanyamizda 20 bin 284 ünite kan bagisi aldik. Daha önce 3 binin üzerinde bir günde kan alarak Türkiye rekoru kirmistik. Insallah bugün 5 binin üzerine çikarak yeni bir rekor kirariz. Alanda çok güzel bir koordinasyon var. Kizilay’imizla is birligi içerisinde basta Valimizin önderliginde suanda 102 noktada ayni anda kan verilebiliyor. Bu isbirliginden dolayi emegi geçen tüm kurumlarimiza kan vermeye gelen hemsehrilerimize yürekten tesekkür ediyorum” dedi.



“Kan veren vatandaslarin spor ayakkabisi bizden”

Kan veren her vatandasa saglikli spor yapmasi için spor ayakkabisi hediye edeceklerini söyleyen Tahmazoglu, “Saglikli yasam için birer tane spor ayakkabisi hediye ediyoruz. Insallah bu ayakkabilarla daha çok spor yapip daha çok saglikli kalacagiz” seklinde konustu.



“Muradimiz tanimadigimiz insanlara iyiligi ulastirmak”

Kizilay Genel Sekreteri Ramazan Saygili hedeflerinin bilmedikleri insanlara iyilik götürmek oldugunu ifade ederek, “Iyiligin amiral gemisi bugün Gaziantep’e demir atti. Muradimiz bilmedigimiz ve tanimadigimiz insanlara iyiligi ulastirmak. Bu kan bagislariniz bilmediginiz ve tanimadiginiz insanlara sifa olacak. Geleneksel olarak yapilan bugünde 13.’sini icra ettigimiz kan bagisimiza Sahinbey Belediyemiz bugünde insallah kendi rekorunu kiracak. Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bugün bu coskuyu görünce gerçekten çok sevindim”

Bugün bu coskuyu görünce gerçekten çok sevindigini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu, “Bugün bu güzel sloganla ‘Vatan için can millet için kan veririz’ diyerek buraya gelen herkese tesekkür ediyorum. Bugün bu coskuyu görünce gerçekten çok sevindim. Kan bagisiyla Kizilay’imiza destek olmamiz mümkündür. Bu kampanyaya katkilarindan dolayi Sahinbey belediyesine Gaziantep Valiligine ve Kizilay’imiza tesekkür ediyorum” sözcüklerini kullandi.

Tahmazoglu’na tesekkür

Her sene düzenlenen kan bagisi dolayisiyla Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür eden Gaziantep Valisi Davut Gül, “Sahinbey belediyemizin her sene düzenledigi bu kan verme kampanyasi süphesiz Sahinbey içinde, Gaziantep içinde, Türkiye açisindan da önemli bir farkindaliktir. Kan meselesini ihtiyaç oldugunda önemini anliyoruz. Kizilay’imiz milli kurulusumuz dünyada, Türkiye’de gurur kaynagimizdir. Bu anlamda Kizilay araciligi ile bu organizasyonun yapilmasi çok önemlidir. Basta Mehmet Tahmazoglu ve ekibi olmak üzere Kizilay’imiza ve destek veren sivil toplun kuruluslarina tesekkür ederim” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri kan bagisinda bulundu.

Programa Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep Il Jandarma Komutani Tug General Hidayet Arikan, Gaziantep Il saglik Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA