Özel Hayat Hastanesi'nden Minik Ögrencilere Hijyen Egitimi

Bursa’da saglik sektörünün öncülerinden olan Özel Hayat Hastanesi, saglik alanindaki basarilari kadar, sosyal sorumluluk faaliyetleriyle göz doldurmaya ve basarili projelerle Bursalilara hizmet vermeye devam ediyor.

Özel Hayat Hastanesi'nden Minik Ögrencilere Hijyen Egitimi
Pandemide sik sik vurgulanan ve aliskanlik haline gelen hijyen kurallarina dikkat çekerek çocuklarin bu aliskanligi benimsemelerini saglamak için harekete geçen Özel Hayat Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi ile ilkokul ögrencilerine hijyenin önemini anlatiyor.

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Hayat Hastanesi Egitim Hemsiresi Büsra Kocaalili ve Enfeksiyon Kontrol Hemsiresi Yasemen Çetinkaya tarafindan Erhan Nasyalçin Ilkögretim Okulu ve Akincitürk Ihsan Dikmen Ilkögretim okulu ögrencilerine hijyenin önemi anlatildi.

Pandemi de edinilen el hijyeni aliskanligi konusunda farkindalik olusturmak ve gelisim çaginin basinda olan çocuklara hijyen kurallarini benimsetmek için ilkokul ögrencilerine hijyen egitimi verdiklerini ifade eden Hayat Hastanesi Bashekimi Uzm.Dr.Fatih Özkul, “Önceligimiz gelecegimiz olan çocuklarimizi saglikli görmek. Degisim, dönüsüm ve bilinçlenmenin çocukluk çagiyla oldugunu biliyoruz ve her aliskanligimizi kazandigimiz erken yaslarda hijyen aliskanliklarini da ediniyoruz. Geçirdigimiz pandemi süreci hepimize hijyen kurallarina uymanin birçok virüs ve hastaligi önledigini gösterdi. Pandemide el temizliginin önemini hepimiz gördük. Önleyici saglik uygulamalarina ve bunlara yönelik egitimlere odaklanmaliyiz. Bu bilinçlenme ailelerimizde ve okullarimizda egitimle çocuklarimiza kazandirilip aliskanlik haline dönüstürmeliyiz. Egitim çagindaki ögrencilerin bilinçlenmesi açisindan Hayat Hastanesi olarak ögrencilerin yaninda olmaya devam ediyoruz. “dedi.

Kaynak: İHA