Telefon Dolandiricilarina Para Kaptirmaktan Yasli Teyzenin 'Firçasi' Sayesinde Kurtuldu

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir vatandas, bankadaki 40 bin TL birikimi ve bir baska bankadan çektigi 32 bin TL krediyi telefon dolandiricilarina kaptirmaktan son anda kurtuldu. Banka görevlilerinin uyarilarini dikkate almayan vatandas, sira bekleyen yasli bir teyzenin elindeki telefonu alip telefon dolandiricilarina firça atmasi ve polisin gelmesiyle parasini kurtardi. Dolandirilmaktan son anda kurtulan Hüseyin Yaman, bir anda kafasinin karistigini ve dolandiricilarin isteklerini yerine getirdigini belirterek “Banka görevlileri, yasli teyze ve son olarak bankaya gelen polisler sayesinde uyandim” dedi.

Telefon Dolandiricilarina Para Kaptirmaktan Yasli Teyzenin 'Firçasi' Sayesinde Kurtuldu
Manavgat Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde çalisan, ayni zamanda dügünlerde davul çalarak geçimini saglayan Hüseyin Yaman, bankadaki parasinin yaninda çektigi krediyi telefon dolandiricilarina kaptirmaktan son anda kurtuldu. Dügünde davul çaldigi sirada dolandiricilardan gelen telefon dogrultusunda isini birakip Manavgat Emniyet Müdürlügüne giden Hüseyin Yaman, Emniyet Müdürlügüne 50 metre mesafede bekletildikten sonra sürekli açik olan telefonda dolandiricilara kendisine ait hesaplar ve hesabindaki para hakkinda bilgi verdi. Dolandiricilarin talimatlari dogrultusunda hesabinin oldugu bankaya giden Hüseyin Yaman, banka görevlisinin tüm uyarilarina ragmen hesabinin vadesini de bozarak 40 bin TL’yi dolandiricilarin verdigi IBAN numarasina yatirdi. Buradan bir baska bankaya giden Hüseyin Yaman, yine aldigi talimatlar dogrultusunda bankadan kredi basvurusunda bulundu ve çikan 32 bin TL krediyi dolandiricilarin hesabina göndermek istedi. Banka görevlisinin sürekli telefonla konusarak talimat almasi nedeniyle dolandirildigi konusundaki uyarisini dikkate almayan Hüseyin Yaman, isleme devam etti. Bu sirada bankada sira bekleyen yasli bir kadin, Hüseyin Yaman’in elinden telefonu alip, ‘Siz polisseniz gelip parayi buradan alin, dolandiricilar’ diye bagirmasi Hüseyin Yaman’i biraz etkiledi. Buna ragmen isleme devam eden Hüseyin Yaman’i banka görevlilerinin çagirdigi Manavgat Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi görevlileri durdurdu. Polisleri karsisinda gören Hüseyin Yaman, onlarin da uyarisiyla çektigi krediyi göndermekten vaz geçerken daha önce diger bankadan 40 bin TL para yatirdigi hesaba da bloke konulmasini sagladi.

“Kafam doluydu ne yaptigimi bilmiyorum”

Bankadaki islemlerin ardindan, Manavgat Adliyesine gelerek dolandiricilarin yakalanmasi için sikayette bulunan Hüseyin Yaman “Saat 11.30 gibi dügünde davul-zurna çalarken telefon geldi. Telefondaki kisi hemen Asayise gelmemi söyledi.

Davulu birakip Asayise giderken, içeri girmememi 50 metre geride beklememi söyledi.

Bu sirada benim kimligimle telefon karti alindigini, bu kart ile suç islendigini, bu suçu isleyen kisilere operasyon düzenlendigini söylediler. Acilen hesabim olan bankaya gitmemi ve verdikleri IBAN numarasina hesabimdaki parayi göndermemi, aksi takdirde 7 yildan baslayan hapis cezasi alacagimi söylediler. Bende bankaya gidip banka görevlisinin uyarilarina ragmen 40 bin lirayi çektim ve verdikleri IBAN numarasina yatirdim. Baska bir bankaya gitmemi, aldigim koyunlar için kredi ihtiyacim oldugunu söyleyerek kredi çekmemi istediler. 32 bin lira kredi çektim ve hesaba yatirmak için beklerken görevli beni sürekli dolandirildigim konusunda uyardi. Yasli bir teyze benim elimden telefonu kapip “Siz polisseniz buraya gelen. Siz dolandiricisiniz” diye bagirdi. Buna ragmen isleme devam ederken Asayisten polisler geldi. Onlari görünce dolandirildigimdan emin oldum. Kredi çekmekten vazgeçtim, parayi yatirdigim hesaba da bloke konulmasini sagladilar. Bu sahislarin yakalanmalarini, baskalarinin canini yakmalarini engellemek için savciliga suç duyurusunda bulundum" dedi.

Kendisinin bir anda kafasinin karistigini söyleyen Hüseyin Yaman “Vatandaslarimizdan biz polisiz, savciyiz, askeriz diye telefon açanlara inanmamalarini istiyorum. Hiçbir zaman polis, savci ve asker vatandastan para istemez” dedi.

Kaynak: İHA