Karadeniz'in Ilk Engelsiz Hastanesi

Engelliler Haftasi vesilesiyle Büyük Anadolu Hastaneleri’nde destek, moral ve motivasyon amaciyla bir dizi etkinlikler düzenlendi. ’Erisilebilirlik belgesi’ alan Büyük Anadolu Hastaneleri ayrica bina girisine de engelli vatandaslarin akülü araçlarini sarj edebilmeleri içinde istasyon kurdu.

Karadeniz'in Ilk Engelsiz Hastanesi
’Erisilebilirlik belgesi’ alan Büyük Anadolu Hastaneleri, 10-16 Mayis tarihinde gerçeklesen Engelliler Haftasi kapsaminda anlamli bir etkinlige imza atti. Samsun’da faaliyet gösteren Altinokta Körler Dernegi, Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Down ÇED, Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim ve Dayanisma Dernegi ile bir anaokulunun katilimiyla gerçeklesen etkinlikte konusma yapan Büyük Anadolu Merkez Hastanesi Bashekimi Dr. Alparslan Tuhta, "Bugün burada sizlerle bir arada olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hastane olarak erisilebilirlik belgemizi almis bulunuyoruz. Almis oldugumuz belge, tüm engelli kardeslerimizin ve hastalarimizin suan bulundugumuz hastanemizde tüm kapali ve açik mekanlara rahatlikla ulasabilmelerini saglayan bir standardi ifade etmektedir. Ilgili resmi kurumlar tarafindan çok siki denetimler sonucu bu belge verilmektedir. Biz de Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri olarak bu belgeyi alan ilk özel hastane olmanin gururunu yasiyoruz. Sizlere böyle bir imkani sundugumuz için çok mutluyuz. Çok gayret sarf ettigimiz bu belgenin alinmasinda büyük emekleri olan hastanemiz müdürü Yasemin Turan’a, ekibine ve çalisma arkadaslarimiza sizlerin huzurunda çok tesekkür ediyorum. Belgemizi temsilen tarafimiza verilen flamayi da bayrak diregimize çektik. Büyük Anadolu Hastaneleri bugüne kadar oldugu gibi her zaman engelli kardeslerimizin ve ailelerinin yanindadir" dedi.

Konusmanin ardindan engelli vatandaslarin akülü araçlarini sarj edebilmeleri için hastane binasi önünde kurulan sarj istasyonunun açilisi katilimcilar tarafindan yapildi. Hastane etkinlik alaninda gerçeklesen programda ayrica engelli çocuklarin birbirinden güzel gösterileri de büyük alkis toplarken, gelirleri engelli çocuklar için kullanilmak üzere esya satisi da yapildi. Verilen destekten ötürü Alti Nokta Körler Dernegi Samsun Subesi Baskani Aynur Yigit Engelli Dernekleri adina Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan’a tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA